Pěna dní

Pěna dní

Adresa:

Praha 7, Komunardů 30

Termín: 10.3.2013
Vstupné:

Studenti: 250 CZK / Vstupné: 350 CZK

10březen čtvrtek 01:00

Žánr: divadlo


Režisér Jiří Havelka zřejmě správně pochopil, že divadlo zkrátka takovou mnohovrstevnatost jako literární předloha neumožňuje. Umožňuje ale výtvarnou stylizaci a uměleckou zkratku. Především toho prvního si v La Fabrice užijete dosyta. Nápaditá a přitom geniálně jednoduchá scénografie z dílny studia 3dsense a Josefa Lepši je založená na jediném elipsovitém amorfním kusu látky, ze kterého se dle potřeby vynořují židle, gauče, postele či pověstný pianoctail.

Na jeho povrch jsou zároveň promítány videoprojekce a hrdinové se tak nemusí moc namáhat, aby se z ložnice dostali do lesa nebo na kluziště. Svou roli hrají také kostýmy, jejichž autorkou je výtvarnice Ha Than Nguyen (mimochodem také vietnamská sestřička z Ordinace v růžové zahradě). Její návrhy nepostrádají vtip a do celkového konceptu představení perfektně zapadají (především proměna Chloé z celofánového bonbonku v dívku v černém je velmi efektní).  

Je to právě scénografická úprava a výtvarná stylizace, která by měla i pravověrného fandu románové předlohy donutit vzít Havelkovo adaptaci na milost. I když chudší na dialogy i myšlenkové roviny, divadelní Pěna dní dokáže evokovat stejný nepopsatelný, nepostižitelný pocit melancholie, absurdity a zároveň nezkrotné touhy žít a radovat se, kterým Vian okouzlil celou jednu generaci.

Hrají: Pavel Liška Adam Mišík Sára Sandeva Jan Komínek Anna Kadeřávková Režie: Jiří Havellka Scéna: Dáda Němeček Kostýmy: HaThanh Nguyen Videoprojekce: 3dsense a Josef Lepša Technická spolupráce: Michal Kalivoda Andrej Boleslavský

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

29duben pondělí 19:00

29duben pondělí 19:00

Vzkříšení

, Anenské náměstí 5 Divadlo

29duben pondělí 19:00

29duben pondělí 19:00

Holky jako květ

, Václavské nám. 56 Divadlo

Ubytování v okolí akce Pěna dní

Výstaviště HolešovicePraha (1 332 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.4 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 073 m)