František a Jan Nedvědovi

František a Jan Nedvědovi

Adresa:

Litovel, Náměstí Přemysla Otakara 753

Termín: 26.4.2013
Vstupné:

400 Kč

26duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolk


Honza a František Nedvědovi a skupina Tie Break Jan a František Nedvědovi jsou jedni z nejvýznamnějších českých folkových a trampských písničkářů. Vyrůstali v Praze na Spořilově, ale hodně času trávili v Lukách pod Medníkem na Sázavě. Svou hudební kariéru zahájili v beatových kapelách The Three Long Fingers a The Preachers. Spolu zakládají trampskou skupinu Toronto, která je později nucena změnit jméno na "méně závadné" Brontosaury.

Kromě Brontosaurů, působili Jan a František souběžně u skupiny Spirituál kvintet. První Brontosauří album Na kameni kámen přineslo kromě titulní skladby i legendární hity jako Růže z papíru, Tulácký ráno, Valčíček. Následovalo album Ptáčata s legendárními Stánky. V roce 1996 slaví Honza padesáté narozeniny megakoncertem na pražském Strahovském stadionu. Na podzim tohoto roku vzniká také poslední společný projekt bratrů Nedvědů - album Pasáček hvězd.

Od té doby vystupují Jan a František samostatně. Až v roce 2007 vychází album Ta noc, kdy mi vyšlo slunce, na kterém se znovu setkávají. Ve stejném roce také oba bratři absolvují společné narozeninové turné se skupinou Fešáci. Pokračují série neobyčejně úspěšných koncertů. V roce 2011 vychází album Souhvězdí jisker, které má velký úspěch a proto se Jan a František rozhodují, že pojedou na stejnojmenné turné.

Projekt má obrovský ohlas o čemž svědčí vysoká návštěvnost diváků a beznadějně vyprodané sály. V roce 2008 si bratři vytvořili společnou kapelu, a přestože hrají své samostatné koncerty, najdou si i chvíli na společný večer. Skupina Tie Break je složena z profesionálních muzikantů, kteří hráli v mnoha formacích.

V současné době hrají Honza a František Nedvědovi spolu s Vojtou Nedvědem, Milanem Plechatým, Petrem Kocmanem a Jardou Petráskem. Koncertní program, který můžete navštívit v pátek 26. dubna v 19 hodin ve Velkém sále Záložny v Litovli je tvořen směsicí nových a nově zaranžovaných skladeb, ale samozřejmě je doplněn nejznámějšími hity, jako jsou Valčíček, Stánky, Frankie Dlouhán, Kamarád apod. Nejprve zahraje své nejkrásnější hity František (Kočovní herci, Proužek, Devatenáct, Zvon,…), poté Honza a nakonec uslyšíte oba bratry spolu (Slunovrat, Skládanka, Jižní Kříž,…).

Do programu jsou zařazeny i písně z posledního společného alba. Vstupné v předprodeji 250, 300, 350 a 400 Kč, na místě s příplatkem +50 Kč. Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně Městského klubu Litovel (www.mklitovel.cz) nebo v TIC (ag. Bavi).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Litovel

Podobné akce

27červen čtvrtek 20:00

Mňága a Žďrop

, Hradní nádvoří, Zábřeh Koncert

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

Ubytování v okolí akce František a Jan...

Selský DvůrŠtěpánov (12.2 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (17.5 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (17.5 km)