Vzpomínkové akce na 211. výročí Bitvy u Slavkova

Vzpomínkové akce na 211. výročí Bitvy u Slavkova

Adresa:

Slavkov u Brna, Palackého nám. 1

Termín: 1.12.2016 3.12.2016

1pro - 3pro celý den

Žánr: ostatní akcebitvashowsetkání


Pach střelného prachu. Příjezd císařů na zámek nebo obléhání radnice. Slavkov u Brna se od pátku 2. do soboty 3. prosince vrátí o 211 let zpět. Připomene si tak rok 1805, kdy Napoleonova armáda porazila tehdejší kontinentální velmoci Rakousko a Rusko.

Doprovodný program začne již ve středu 30. listopadu. V chrámu Vzkříšení Páně se bude sloužit mše za padlé vojáky. Od 19:00 se v Historickém sále Zámku Slavkov uskuteční koncert houslového virtuóza Václava Hudečka. Akci pořádá Mohyla míru – Austerlitz, o.p.s. a vstup na ni je zdarma.

Páteční večerní program bude směsicí válečné vřavy, slavnostní atmosféry a romantiky. Do města dorazí vojáci a obsadí město. Na zámecké nádvoří se sejdou zástupy vojáků a lidu, aby přivítali rakouského císaře a ruského cara. S jeho veličenstvy si můžou zatancovat i přihlížející diváci na lidovém bále. A živo bude i v zámku. Do něj se opět vrátí šlechta, která si v předvečer bitvy bude užívat na empírovém plese nebo v zámeckých komnatách plánovat strategii jak Napoleona porazit. Vše pak můžou sledovat i samotní návštěvníci.

Sobota bude zaměřená na každého, kdo má rád historii i předvánoční atmosféru. Ulicemi budou pochodovat bubnující vojáci. V ulicích se objeví markytánky, šlechta i prostý lid. Celé centrální náměstí, přilehlé ulice a zámecké nádvoří se promění v dobové město. Chybět nebudou ani řemeslníky, kteří na jednom z největších předvánočních jarmarků ukážou své umění.

V proměněném centru města se střetnou vojáci, v zámeckém parku budou mít cvičiště a budou se připravovat na boj. Program se odehraje i přímo na zámku - díky speciální kostýmované prohlídce se návštěvníci dozvědí zajímavosti a souvislosti o Bitvě tří císařů. Vzpomínkové akce v celém regionu vyvrcholí závěrečným ohňostrojem.

Veřejný program Tenkrát ve Slavkově pořádá město Slavkov u Brna. Akci finančně podpořil Jihomoravský kraj. Vzpomínkové akce ve Slavkově u Brna se konají pod záštitou předsedy Vlády ČR Bohuslava Sobotky. Vstup na všechny akce, vyjma prohlídek zámku, je zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Brně Akce v obci Slavkov u Brna

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vzpomínkové akce na...

Vinný sklep KrýsaKyjov (24 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (24 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (25.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...