Dianne Reeves

Adresa:

Brno, Sportovní 2

Termín: 17.3.2015
Vstupné:

od 390 Kč

17březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyJazzFestBrnojazzR&B

Umělci: Dianne Reeves


Čtrnácté pokračování festivalu JazzFestBrno rozkrývá karty a láká na trumfová esa jazzového žánru. Program zavedené přehlídky odstartuje 17. března v Bobycentru čtyřnásobná držitelka ceny Grammy Dianne Reeves, jeho vrchol v nevšední synergii obstarají hlasový kouzelník Bobby McFerrin a pianista par excellence Chick Corea 17. června v hale Vodova. Dvojice těchto vynikajících hudebníků vystupuje společně jen velmi zřídka a do Česka se svým unikátním projektem přijíždí vůbec poprvé.

Dianne Reeves můžeme považovat za etalon jazzové zpěvačky – pohledná Afroameričanka se zvučným hlasem, frázováním a hudebním citem srovnatelným s největšími pěveckými osobnostmi jazzové historie.

Díky své virtuositě, improvizačním dovednostem a stylovosti obdržela charismatická Reeves (jako vůbec první umělkyně v historii) cenu Grammy za nejlepší pěvecký výkon za tři po sobě jdoucí nahrávky v kategorii jazzu a právě Bobby McFerrin ji považuje za největší žijící zpěvačku v oblasti jazzu a R&B. Její poslední (a první po více než pěti letech) album Beautiful Life vyšlo v únoru 2014.

Produkovala jej vynikající bubenice Terri Lyne Carrington a vedle nádherného hlasu samotné Reeves nabízí i hudební konverzace s Gregorym Porterem, Robertem Glasperem, Lalah Hathaway a Esperanzou Spalding.

Beautiful Life potvrzuje, že Reeves je ve formě a svůj talent dokáže prodat i v kontextu na pomezí jazzu a R´n´B. Posluchači i kritika Dianne Reeves milují, umí totiž v posluchačsky velmi přístupném balenínabídnout nefalšovanou uměleckou kvalitu.

Související: Bobby McFerrin a Chick Corea v Brně (17.6.2015)

Dianne Reeves je etalonem jazzové zpěvačky - pohledná Afroameričanka se sonorním hlasem, frázováním a feelingem srovnatelným s největšími pěveckými osobnostmi historie, charismatická osobnost vyplňující koncertní sály svojí...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dianne Reeves

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...