Chorvatský dům

Jevišovka, 1

Není tu akce, kterou Chorvatský dům pořádá? Přidej ji

V roce 2007 koupila vláda Chorvatské republiky budovu bývalé fary v Jevišovce se záměrem zřídit v ní muzeum Moravských Chorvatů. Tímto úkolem bylo pověřeno Sdružení občanů chorvatské národnosti v ČR, které se snaží získat potřebné finanční prostředky pro realizaci rekonstrukce.

Naším cílem je vybudovat důstojný památník Chorvatů v místech, kde po staletí žili. Chtěli bychom, aby vzniklo živé centrum, místo, do nějž se návštěvníci rádi vrací nejen pro touhu objevovat minulost, ale také za účelem dozvědět se něco více o chorvatské tématice v současnosti.

Pokud máte doma cokoliv, co se k Moravským Chorvatům nějakým způsobem vztahuje, kontaktujte nás prosím. Může se jednat o písemné dokumenty, fotografie, noviny, knihy, zpěvníky, oděvy, kroje, jiné textilie, předměty denní potřeby, video a audiokazety, případně mnohé další. Staré dokumenty digitalizujeme a uchováme jednak ve fyzickém, jednak v digitálním archivu. O všechny exponáty bude náležitě postaráno.

Díky podpoře vlády Chorvatské republiky se v roce 2011 podařilo zpřístupnit první část postupně budované expozice. Pokud máte o její navštívení zájem, kontaktujte nás, prosím.



Chorvatský dům a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Chorvatský dům: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!