Chinaski se v aktuálním klipu potkali po deseti letech se svými fanynkami

Chinaski se v aktuálním klipu potkali po deseti letech se svými fanynkami

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Chinaski pokračují ve vydávaní nových videoklipů ke skladbám ze svého nejnovějšího alba Není nám do pláče. Nyní přišla na řadu píseň Potkal jsem tě po letech, jejíž název již napovídá téma klipu, který spatřil světlo světa 6. listopadu.

Kapela již před časem zveřejnila na svém facebooku výzvu, ve které sháněla do videoklipu komparzistky a poprosila je o deset let staré fotografie. Ze stovek nabídek nakonec Chinaski vybrali patnáct fanynek, jejichž desetiletou proměnu obrazově ztvárnil režisér Adam Skála. Podle něj přinesla každá z fanynek na natáčení příběh vlastního života.

„To je pro režiséra unikátní materiál. Říct, že ty nejzajímavější příběhy píše život sám, je sice klišé, ale každé klišé má kořeny v pravdě. Pro celý tým bylo navíc velkou radostí pracovat ve videoklipu s opravdovými lidmi místo umělých postav,“ říká Skála a dodává: „Klip je o patnácti dámách, které se nebály odhalit nám svůj životní příběh. Nejlépe se nám ho podařilo zachytit na fotkách z přirozeného prostředí, kde je vidět nezastavitelné plynutí času v několika sekundách obrazu. Za deset let se neproměnily jen aktérky, ale i prostředí okolo nich.“

Námět klipu navíc skvěle rezonuje s textem písně. „Text je o setkání, které se může poštěstit každému z nás. Potkáte svoji dávnou lásku, vybaví se vám zaprášené vzpomínky, přemýšlíte, jaké to tehdy bylo a jak po těch letech znovu začít rozhovor,“ přibližuje zpěvák Michal Malátný skladbu Potkal jsem tě po letech, která je součástí playlistu právě probíhajícího halového turné a zazní také na zbrusu nových festivalech Přehrady Fest i na letní festivalové tour Létofest.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Chinaski

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!