Linkin Park v novém klipu sází na vizuální efekty a legendu NBA70%

Linkin Park v novém klipu sází na vizuální efekty a legendu NBA

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jméno kapely Linkin Park je poslední měsíce skloňováno snad ve všech pádech. Americká formace vydá 19. května dlouho očekávané nové studiové album, leč reakce fanoušků prozatím nenaznačují, že by vyvolalo podobný ohlas, jako třeba tři roky stará deska The Hunting Party. Třeba situaci vylepší nový klip, který byl koncem minulého týdne představen.

Píseň Good Goodbye je veřejnosti známa již zhruba měsíc, v polovině dubna ji kapela nabídla k bezplatnému stažení všem, kteří si jejich album již předobjednali. Okamžitě po zveřejnění song ale vyvolal mnoho dohadů, neb postrádá úplně vše, na co jsme byli u hudby Linkin Park zvyklí. Tedy rockovou dravost, originální hudební postupy a neotřelou produkci.

Mike Shinoda z Linkin Park, který píseň napsal, nedávno uvedl, že jde o jeden z prvních songů, které na novou desku One More Light vznikly. Původně mělo jít o jednoduchou píseň o dvou slokách, která však postupem času a díky hostům, jimiž jsou americký rapper Pusha T a britský hip hopový zpěvák Stormzy, dostala úplně nový rozměr, kteří zasvěcení nazývají rap-rockem.

Ten však mnoho fandů vcelku zaskočil, proto kapela musela klást o to větší důraz na videoklip, aby dosáhla požadovaného efektu. Do videa tak angažovala legendu, bývalého hráče NBA - Kareema Abdul-Jabbara, který se ve vizuálu ujal role jakéhosi rozhodčího podivného basketbalového zápasu. Čtyřminutové video dále sází na několik hodně povedených triků (asi nejvíc zaujmou hořící hlavy hlavních protagonistů) a hodně slušný střih. V rádiích píseň možná nakonec zafunguje, díky až téměř stadionovému refrénu však bude určitě skvěle znít naživo.

O tom se vlastně budeme moci přesvědčit již velmi brzy. Festival Aerodrome, na kterém se Linkin Park představí jako headlineři, se na letišti v Letňanech uskuteční již 11. června.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Linkin Park

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!