Chinaski vydávají nové album Není nám do pláče. Pokřtí jej na svém podzimním turné

Chinaski vydávají nové album Není nám do pláče. Pokřtí jej na svém podzimním turné

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pořadí již své desáté studiové album vydává česká popová kapela Chinaski, která novou desku nahrávala v Austrálii, Británii, na Novém Zélandu i v Kalifornii. Desku s názvem Není nám do pláče kapela představí na svém podzimním turné, které odstartuje 24. října v Ostravě.

Na novince se podílel producent Greg Havera, který s kapelou již v minulosti spolupracoval, ale také producent Stefan Skarbeka, kterého si kapela povolala právě kvůli nové desce. S nimi kapela nahrávala takřka po celém světě – od londýnských Dean Street Studios až po kalifornskou poušť. „Díky tomu, že jsme objeli kus světa a viděli, jak jinde lidi žijí, jsme získali určitý nadhled,“ říká o nahrávání alba zpěvák Michal Malátný.

Právě díky zkušenostem kapely ze světa dostala deska i název Není nám do pláče. „Tady všichni pořád šermujou blbýma náladama a krizí, ale vlastně to není tak špatný. Proto ten název,“ dodává zpěvák, podle kterého jde o zatím nejlepší desku kapely.

„Bál jsem se, že po Rockfieldu nenatočíme nic lepšího. Ale podařilo se nám zúročit všechno, co jsme se za ta léta naučili a znovu jsme se posunuli. Navíc všechno šlo až podezřele lehce a bez trápení. Některé písničky vznikaly tak, že jsem napsal text a další den přišla hudba a za dva týdny jsme pak celou skladbu natočili,“ vysvětluje Malátný. Kromě zajímavého názvu stojí za zmínku i obal alba, jehož koncept vychází z frontmanovy obliby ve focení streetartových obrázků.

Chinaski album pokřtí na podzimním turné, které začne 24. října ostravským koncertem a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezi tím kapela zavítá do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Chinaski

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!