Martin Hrubý a kapela Bůhví se chystají do Českého Krumlova. Představí songy z nové desky

Martin Hrubý a kapela Bůhví se chystají do Českého Krumlova. Představí songy z nové desky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Divadelní klub Ántré v Českém Krumlově se dočká v pátek 5. května koncertu Martina Hrubého s kapelou Bůhví. Ten návštěvníkům představí nejen nejnovější písně z aktuálního alba Trojka, ale připraven bude i výběr toho nejlepšího z celého repertoáru. 

Skupina Bůhví je součástí české hudební scény již od roku 1995, kdy ji založil Martin Hrubý na gymnáziu Přípotoční v Praze. O jejich texty se začal starat nyní již “dvorní” textař a spolužák Vojtěch Probst. Právě dvojka Hrubý - Probst je autorskou dvojicí, která má na svědomí společnou tvorbu formace Bůhví, v níž autorsky dříve přispívali i Ondřej Brzobohatý a Pavel Trojan

Svou první demonahrávku, která byla především folková, nahrála kapela v roce 2002. Debutovou studiovou desku pak vydala o dva roky později s názvem Akt. Objevuje se na ní kombinace kubánských, balkánských, orientálních, ruských a rovněž afro-amerických melodií a vlivu. Druhá studiová nahrávka vyšla v roce 2007 s názvem Hodina a dosud nejčerstvějším albem je to třetí s příznačným názvem Trojka. Na ní už kapela podle svých vlastních slov konečně dospěla.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Martin Hrubý

Místo konání: Café Ántré

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!