Do Česka se vrátí operní hvězda Juan Diego Flórez. Vystoupí v říjnu v Rudolfínu

Do Česka se vrátí operní hvězda Juan Diego Flórez. Vystoupí v říjnu v Rudolfínu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do Prahy se v říjnu tohoto roku chystá jedna z nejzářivějších hvězd světové operní scény. Řeč je o peruánském zpěvákovi Juanu Diego Flórezovi, který se do české metropole vrátí již potřetí. 

Juan Diego Flórez dosáhl svého prvního hudebního úspěchu v roce 1996, kdy ve věku třiadvaceti let vystoupil na Rossiniho operním festivalu v Pesaru. Jeho výkon vyvolal velkou senzaci a znamenal pro něj velmi slibné rozjetí kariéry. Rychle se tak stal vyhledávaným tenoristou všech slavných operních scén, koncertních síní i hudebních festivalů. Vystupoval již v Metropolitní opeře, v londýnské Covent Garden, Vídeňské státní opeře i v milánské La Scale. Na svém kontě má také osm studiových alb.  

Poprvé zavítal oblíbený tenor do Prahy v prosinci roku 2012, kdy vystoupil svou s klavíristou Vincenzem Scalerou. Po dvou letech se ale do českého hlavního města vrátil, aby pro své fanoušky připravil večer plný francouzských operních árií. Potřetí se v metropoli představí 12. října v Dvořákově síni Rudolfína

Na koncert nedorazí sám. Doprovod mu bude dělat italský pianista Vincent Scalera, který se staral o klavírní doprovod i dalším legendárním pěvcům, jako jsou Carlo Bergonzi, Andrea Bocelli, Montserrat Caballé či José Carreras. Kromě Prahy společně zahrají v Moskvě, Valencii, Barceloně, Birminghamu, Pamploně i Marseille. 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji v několika cenových kategoriích. Seženete je v cenovém rozpětí od 495 korun do 3 495 korun. Zakoupit můžete také lístky na stání za 400 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!