Pentatonix si bravurně poradili s Bohemian Rhapsody od Queen90%

Pentatonix si bravurně poradili s Bohemian Rhapsody od Queen

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pětičlenné americké seskupení Pentatonix začalo svoji hudební pouť v roce 2011 velmi nenápadně. Na Youtube skupina vkládala svoje a cappella interpretace známých písní, avšak ve velmi krátké době se stala fenoménem. Začala vyprodávat větší a větší koncertní prostory, své předělávky začala vydávat na EPčkách a koncem roku 2015 vydala i album s autorskými songy.

V loňském roce se Pentatonix připomněli deskou plnou vánočních hitů, kterým kapela dala opět novou tvář. Asi největší ohlas měla interpretace hitu Hallelujah od Leonarda Cohena, která jen na Youtube zaznamenala téměř 150 milionů zhlédnutí. V pátek 7. dubna Scott Hoying, Mitch Grassi, Kirstin Maldonado, Avi Kaplan a Kevin Olusola na trh uvedli své čtvrté EP, kterému dali jednoznačný podtitul Classics.

Jak již název naznačuje, tentokrát neměli Pentatonix ambice pohrát si s aktuálními hity, ale sáhli do zlatého fondu minulého století. Z něj vybrali několik obrovských hitů, které i desítky let od svého vzniku patří k velmi oblíbeným, v mnoha případech jde o největší hity jejich původních autorů. Mezi sedmi songy najdeme například Imagine od Johnna Lennona, Take On Me od kapely A-ha nebo Bohemian Rhapsody z repertoáru legendárních Queen.

A právě bohémský song byl aktuálně vybrán, aby EP reprezentoval v rádiích a bylo k němu vytvořeno video. To sází na jednoduchost, přičemž hlavní roli v něm mají členové kapely, baterky a pojízdný gauč. Co se interpretace samotné týče, nelze Pentatonix vlastně nic vytknout. Ta hraničí s genialitou a pěveckou dokonalostí a jasně dokazuje, že v dnešní době není potřeba hudebních vymožeností, pokud mají dotyční umělci opravdový talent od Boha.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Pentatonix

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!