Ed Sheeran opětovně přepisuje hudební dějiny. S novým albem po prvním dni láme rekordy

Ed Sheeran opětovně přepisuje hudební dějiny. S novým albem po prvním dni láme rekordy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zpěvák Ed Sheeran má zaděláno na další obrovský rekord. Včera (3. března) vydal své nové album s prostým názvem ÷ (čti Divide) a už po čtyřiadvaceti hodinách se počítají první výsledky, které slibují překonání všech dosavadních rekordů.

Samozřejmě, že největší pozornost se upírá na jeho domovskou zem - Velkou Británii. Tam dlouhé týdny bodovaly všechny singly, které ryšavý zpěvák před vydáním alba představil, a již za první den si může jak on, tak i vydavatelství mnout ruce.

Jen za první den se totiž prodalo celých 232 tisíc fyzických a digitálních verzí jeho nové desky, což je víc, než zpěvák prodal s minulým albem X za celý týden. Zároveň tak zpěvák téměř dvojnásobně překonal rekord, který posmrtně zaznamenal David Bowie s albem Blackstar. Ten tehdy za první týden od vydání zaznamenal prodeje v celkovém počtu 143 455 kusů.

"Ed je umělcem, který inspiruje celou generaci, a vydání jeho desky Devide je globální událostí. Je úžasné vidět, kolik lidí po celém světě reaguje na jeho brilantní nové dílo," uvádí na adresu nové desky Eda Ben Cook, prezident vydavatelství Atlantic Records UK. Zajímavé tak bude pozorovat, jaká čísla budou v následujících dnech přicházet z ostatních evropských zemí. Například i první indicie z Ameriky naznančují, že i zde bude zájem o album enormní.

Je třeba podotknout, že zpěvák neponechal nic náhodě ani v případě propagace. Před pár dny v rozhovoru nenápadně uvedl, že na nové desce najdeme ještě větší hit, než byla píseň Thinking Out Loud, okamžitě po vydání alba všechny songy zavěsil k poslechu i na Youtube a celé to korunoval tím, že se uprostřed dne objevil za kasou jedné z londýnských prodejen s CDčky, kde fanouškům prodával a balil hudební nosiče.

Aktuálně se spekuluje, jakou píseň zpěvák vypustí do rádií jako další singl. Velká část zasvěcených sází na song Perfect, který by měl být tím novým hitem, který zmíňil v rozhovoru i sám interpret.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Ed Sheeran

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!