Zemřel zpěvák George Michael. Bylo mu pouhých třiapadesát let

Zemřel zpěvák George Michael. Bylo mu pouhých třiapadesát let

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Narodil se jako Georgios Kyriacos Panayiotou, po otci mu v žilách kolovala řecká krev a celý hudební svět ho znal a miloval pod uměleckým jménem George Michael. Bohužel i tento zpěvák už není mezi živými. Autor mnoha desítek hitů, který začínal v duu Wham!, zemřel 25. prosince ve věku třiapadesáti let.

George Michael byl jedním z nejúspěšnějších britských interpretů posledních několika dekád. S duem Wham! vydal celkem tři alba a jejich hit Last Christmas patří mezi nejkrásnější a zároveň nejoblíbenější vánoční písně. Úspěšný byl ale i na sólové kariéře, kterou v 1987 odstartoval albem Faith. Celkem vydal sedm sólových desek, několik výběrových alb a celkem po světě prodal přes 100 miliónů hudebních nosičů.

"S velkým smutkem můžeme potvrdit, že náš milovaný syn, bratr a přítel George pokojně zesnul doma o vánočních svátcích. Rodina si přeje, aby se respektovalo její soukromí v této těžké chvíli. Zatím nebude žádný další komentář," uvedlo v prohlášení hudební vydavatelství, které zároveň dodalo, že zpěvák zemřel v Goringu v hrabství Oxfordshire.

Poslední léta George Michaela nebyla ale úplně šťastná. Měl mnoho zdravotních problémů - například v roce 2011 musel přerušit evropské turné, kdy byl po koncertě ve Vídni dokonce hospitalizován a upadl do kómatu. Kromě toho byl v posledních letech zadržen a odsouzen za řízení pod vlivem drog a na anglické dálnici vypadl z jedoucího auta. Jak se ale zdálo, poslední měsíce se uklidnil a věnoval se opět práci.

Jeho hlavní aktivitou poslední doby byla příprava speciálního dokumentu s názvem Freedom, který popisuje vznik jeho úspěšné desky Listen Without Prejudice Vol. 1 a zároveň poodkrývá pozadí jeho hudebních úspěchů. Na dokumentu se George Michael podílel z větší části sám a fanouškům sliboval na březen roku 2017, kdy měl mít snímek v Londýně premiéru, velký zážitek. Toho se už bohužel nedožije…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!