Bastille dorazí do Prahy už tento víkend. V roli předskokana se představí fantastický Rationale

Bastille dorazí do Prahy už tento víkend. V roli předskokana se představí fantastický Rationale

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fanoušci kapely Bastille by měli být v pozoru. Již tuto sobotu (26. listopadu) se tato čtveřice vrátí do České republiky a dle očekávání je jejich koncert opětovně téměř vyprodaný. Kromě britské indie-popová čtveřice se představí i Tinashe Fazakerley, známý spíše pod jménem Rationale.

Tento dvaatřicetiletý hudebník zimbabvského původu na sebe upozornil před pár lety pod uměleckým jménem Tinashé, kdy kombinoval synthpopovou hudbu s africkými hudebními vlivy. V minulém roce odstartoval profesionální kariéru pod pseudonym Rationale a uzpůsobil jí i svůj hudební styl, který je nyní spíše kombinací indie-popu a r'n'b.

V roce 2015 vydal Rationale singly Fast Lane a Something For Nothing, které zaznamenaly velký úspěch na Spotify a vřelé přijetí od posluchačů na Soundcloudu. Zároveň si Rationale vysloužil i přízeň hudebních kolegů. Obdiv nad jeho hudbou vyjádřil například Elton John a Justin Timberlake, ve své rádiové show Apple Music Beats1 nešetřil slovy chvály ani Pharrell Williams, který Rationaleho nazval tím, který objevili krásu ve svém hlase.

Rationale má na svém kontě prozatím jedno EP s názvem Fuel To The Fire, na které zařadil čtyři songy. I když se v těchto měsících nachází na velkém světovém turné s kapelou Bastille, finišuje zároveň s prvním albem, které hodlá vydat na jaře příštího roku. Podle zasvěcených patří k mimořádným talentům posledních let, proto je jeho vystoupení téměř stejným lákadlem, jako hlavní hvězdy večera.

Pokud chcete zažít jeho vystoupení naživo a zároveň být u toho, až Bastille v České republice poprvé představí své aktuální album Wild World, rozhodně s koupí lístků neotálejte. Už jich mnoho nezbývá.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Bastille, Rationale

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!