Expedice Apalucha finišuje se svým turné k nové desce

Expedice Apalucha finišuje se svým turné k nové desce

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Severomoravská kapela Expedice Apalucha se v těchto týdnech nachází na turné, kterým podporuje vydání nového alba s prostým názvem 5. To stihla již třikrát pokřtít, následující dny absolvuje poslední dvě koncertní zastávky.

Silné písničky s osobitými texty okořeněné dráždivou muzikou, která má kořeny ve špinavém blues, folku, ale občas se dostává i do poloh Jiřího Schelingera či Evy Olmerové. Tak zní aktuální a zároveň nejdrsnější album kultovní severomoravské kapely Expedice Apalucha, které vyšlo minulý měsíc. Muzikanti kolem jedné z nejaktivnějších osob na opavské klubové scéně - hudebníka, výtvarníka a pedagoga Jury Bosáka, ho pojmenovali číslovkou 5.

"Je to pátá deska, je nás pět, pětiprstý je i obtisk na obličeji, který občas život dává, aby se člověk vzpamatoval a nakonec pět dní je v týdnu do víkendu, které člověka kolikrát štvou, když je nejen práce úmorná a nekonečná," dodává Bosák, který s kapelou letos slaví 15 let. "Album '5' je deska o dnešním prostém životě, o rovnováze existence. Jsou tam písničky, které se svými tématy snaží dát člověku motivaci, aby to ustál, vydržel před sebou čistý. A tak nějak to vlastně zpívám i sobě," doplňuje dále Jury.

Album 5 kapela již stihla pokřtít, a to na turné, které začalo 21. října v Ostravě a pokračovalo například v Třinci, Machově či Praze. Hlavní křest byl naplánovaný na 5. listopadu v rámci festivalu Hradecký slunovrat v Hradci nad Moravicí u Opavy. I ten má kapela úspěšně za sebou a nyní ji čekají již jen dvě koncertní zastávky. Již zítra (21. listopadu) zahraje Expedice Apalucha v brněnské Staré pekárně, 2. prosince zakončí turné v Budišově nad Budišovkou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Expedice Apalucha

Místo konání: Stará Pekárna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!