Do Prahy se po deseti letech vrátí Linkin Park. Přivezou s sebou i novou desku

Do Prahy se po deseti letech vrátí Linkin Park. Přivezou s sebou i novou desku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již bezmála deset let dluží americká rocková kapela Linkin Park koncert českým fanouškům. A ti se příští rok konečně dočkají! Skupina se totiž vrátí do Prahy, aby vystoupila na čtvrtém ročníku Aerodrome festivalu, který již do české metropole dovezl stálice světové hudební scény, jako jsou Metallica, System Of A Down či Korn.

Losangeleská partička Linkin Park má na svém kontě již 50 milionů prodaných desek. Součástí hudební scény se stala roku 1996. Poprvé na sebe výrazněji upozornila svým debutovým albem Hybrid Theory, kterého se prodalo po celém světě 19 milionů, a je tak nejprodávanějším debutem 21. století. V současné době jejich diskografie čítá šest studiových desek, z nichž to poslední The Hunting Party vyšlo v červnu roku 2014.

Kapela odehrála již tisíce koncertů po celém světě. Dokonce se stala první západní formací, které se podařilo odehrát pět stadiónových show v Číně. S 62 miliony fanoušků je také nejoblíbenější hudební skupinou na Facebooku a počet zhlédnutí jejich videí na YouTube přesahuje pět miliard. Českou republika Linkin Park naposledy potěšili v roce 2008 v Brně, o rok dřív zahráli také v Praze.

Koncert se uskuteční v rámci festivalu Aerodrome. Ten se bude tentokrát konat na Letišti Letňany 11. června. Vystoupení odehrají jako součást světového turné, na nějž vyjedou propagovat svou velmi očekávanou sedmou desku. Na té v současnosti intenzivně pracují. 

Foto: zdroj Linkin Park

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Letiště Praha Letňany nabízí i další akce

Umělci: Linkin Park

Místo konání: Letiště Praha Letňany

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!