Zucchero obsadí pražské Forum Karlín již ve středu

Zucchero obsadí pražské Forum Karlín již ve středu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Itálie má mnoho hudebních ikon, ale v rámci zpěváků je jen opravdu malá hrstka těch, kteří se mohou pochlubit celosvětovým úspěchem, milióny prodaných desek a hlavně i velkým uznáním svých kolegů. Mezi tyto vyvolené patří i Adelmo Fornaciari aka Zucchero.

Jeho hity jako Senza Una Donna, Miserere, Baila (Sexy Thing), Diamante nebo Wonderful World znají posluchači na obou stranách Atlantiku. Spolupracoval s největšími hvězdami populární, rockové i operní scény jako např. se Stingem, Rolling Stones, Michaelem Jacksonem nebo Lucianem Pavarottim a hostily ho nejvyhlášenější světové koncertní síně - ať již to byla newyorská Carnegie Hall nebo londýnská Royal Albert Hall.

Na svém kontě má desítky obrovských hitů, třináct řadových alb, několik výběrů, živáků a koncertních DVD. Patří mezi nejúspěšnějších italské zpěváky všech dob, ale jak ukazuje jeho poslední deska Black Cat, kterou vydal letos na jaře, ani ve svých jednašedesáti letech neztratil nic ze své dravosti a geniality skládat nádherné písně. Není divu, že na jeho poslední album přispěl například i sám velký Bono z kapely U2.

A právě i svojí albovou novinku přijede představit v rámci aktuální turné do Prahy. Do našeho hlavního města se již zítra (12. října) vrátí po dlouhých pěti letech a jeho nezapomenutelnou show bude tentokrát hostit Forum Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Zucchero

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!