Literární Humbook premiérově s Paolinim i Sepetysovou

Literární Humbook premiérově s Paolinim i Sepetysovou

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nový knižní festival pro mladé přivítá v říjnu autory světového formátu. Na premiérový ročník Humbooku přijedou do pražských Holešovic Christopher Paolini a Ruta Sepetysová.

V sobotu 15. října odstartuje v sálu Elektra kulturního centra Vltavská v Holešovicích první ročník literárního festivalu Humbook. Jednodenní svátek knihy připravil pro návštěvníky bohatý doprovodný program.

Proběhne beseda s významnými českými překladateli, na níž nebude chybět Petr Eliáš, překladatel knihy Harry Potter a prokleté dítě. Redaktoři nakladatelství nechají čtenáře nahlédnout pod pokličku své práce a popovídají si o tom, jak vzniká kniha. V programu jsou dále besedy a workshopy na téma jak vzniká komiks nebo kam směřuje česká a světová fantasy. Nakladatelskou práci odlehčí setkání s oblíbenými knižními blogery a YouTubery (Johny Machette, Style with me, Molly v knize, Alexandra Fráňová,…)

„Humbook je splněným snem všech bookoholiků, kterým umožní nahlédnout pod pokličku tvorby knih a setkat se s hvězdami literárního světa,“ láká na akci Karolina Myšková, šéfredaktorka nakladatelství Fragment.

Hlavními hvězdami festivalu budou američtí bestselleroví autoři Christopher Paolini a Ruta Sepetysová. Paolini se proslavil knihami ze série Odkazu dračích jezdců (Eragon, Eldest, Brisingr a Inheritance). Tetralogii v České republice koupilo téměř 300 000 čtenářů, celosvětově potom prodeje atakují hranici 30 milionům výtisků. Na festivalu Humbook Paolini představí novou knihu, která vyjde v USA v průběhu příštího roku. 

Sepetysová je světově oceňovaná autorka bestselleru V šedých tónech. V Holešovicích uvede nový román Sůl moře, který se ihned po vydání umístil na druhé příčce žebříčku bestsellerů New York Times.

Dvojici doplní ruská spisovatelka Natalja Ščerba i tuzemské autorky Míša Burdová, Marie Rejfová, Lenka Dostálová a další. Program v prostoru Elektra startuje ve 12 hodin.

Ruta Sepetysová

Christopher Paolini

Program festivalu Humbook

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!