Předskokanem Placebo bude trio The Joy Formidable

Předskokanem Placebo bude trio The Joy Formidable

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Už to, že se v listopadu do Prahy vrátí britská kapela Placebo, je dostatečným lákadlem se vydat na výlet do našeho hlavního města. Nyní bylo ale zveřejněno i jméno kapely, která se 8. listopadu ujme ve Foru Karlín role předskokana. Pražské publiku rozehřejí skvělí The Joy Formidable.

The Joy Formidable je velšská alternativní rocková kapela, která své aktivity aktuálně přesídlila do Londýna. Triu, které funguje již od roku 2007, velí charismatická zpěvačka a kytaristka Rhiannon "Ritzy" Bryan a svým melodickým rockem si kapela postupem času získala fanoušky i mezi svými hudebníky kolegy. Obdivem k The Joy Formidable se netají The Foo Fighters, The Black Keys nebo i sám velký Paul McCartney, což triu pomohlo především v jeho začátcích.

V současné době mají The Joy Formidable na svém kontě již tři desky, ta poslední s názvem Hitch vyšla na jaře tohoto roku a byla přijata velmi pozitivně nejen fanoušky, ale i odbornou kritikou. Koncem září kapela vyráží na velké světové turné, které bude jen v tomto roce čítat úctyhodných čtyřiačtyřicet zastávek. Během této šňůry se trio na několika místech nepředstaví jako hlavní hvězda večera, ale jako support koncertů kapely Placebo. Jednou z takovýchto zastávek bude právě i Praha.

Připomeňme, že se Placebo u nás zastaví v rámci turné, na kterém oslavují dvacet let svého fungování. U této příležitosti vyjde 7. října u Universal Music i jejich doposud nejrozsáhlejší kompilace pojmenovaná A Place For Us To Dream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Placebo, The Joy Formidable

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!