Helena Vondráčková podlehla kouzlu vinylů

Helena Vondráčková podlehla kouzlu vinylů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Černé desky a potištěné picture vinyly aktuálně vládnou světu. I když tyto nosiče stojí někdy i čtyřnásobek toho, co klasická CD, zájem o ně je stále větší a větší. To platí nejen v zahraničí, ale i u nás a zároveň se tato móda začíná dotýkat i mnoha českých titulů.

Aktuálně na trhu seženeme na vinylu například alba kapel Kryštof, Slza, Jelen nebo Olympic, ale v mnoha případech se na vinylu objevují i tituly, které vycházejí v reedici. Dalším v pořadí, který se již za pár dní v obchodech objeví na černé desce, bude pravděpodobně nejúspěšnější album Heleny Vondráčkové s názvem Vodopád. Tento titul vyšel původně v roce 2000 a pro Helenu Vondráčkovou znamenal další výrazný moment v její letité kariéře.

"Díky desce 'Vodopád' se rozšířilo spektrum mého publika o mladší generaci. Moc mě těší, že se právě toto album dočkalo reedice," uvedla nedávno Helena Vondráčková, která na zmiňované album zařadila hity To tehdy padal déšť, Vodopád nebo dnes už legendární taneční pecku Dlouhá noc, kterou pro ni napsal a produkoval Michal David.

Při svém tehdejším vydání bylo album Vodopád extrémně úspěšné a prodalo se jej více než sedmdesát pět tisíc kusů, což je množství, o kterém si v dnešní době většina českých interpretů může nechat jenom zdát. S nadcházející reedicí alba Vodopád na vinylu si zpěvačka připravila i něco speciálního - svůj první vinyl po dvaceti letech vydá v omezeném nákladu, navíc všechny desky budou od Heleny vlastnoručně podepsané.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!