Seznamte se s charismatickým hudebníkem Davidem Stypkou, básníkem ze severní Moravy

Seznamte se s charismatickým hudebníkem Davidem Stypkou, básníkem ze severní Moravy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


David Stypka je šestatřicetiletý svérázný hudebník, zpěvák, kytarista a textař z Frýdku Místku. Charismatický básník z drsného kraje se v posledních letech obklopil prvotřídními muzikanty, kteří posunuli jeho tvorbu tam, kde už jim hranice severní Moravy začala být nezadržitelně těsná. Říkají si Bandjeez.

Minulý rok zasvětili přípravám k natáčení nového alba, na které frontman kapely napsal mimořádné písně. Počátkem letošního roku začali pod vedením hudebního producenta Martina Ledviny ve studiu RePrague nahrávat a první ochutnávkou z jejich společné práce je právě nyní vydávané čtyřpísňové EP Jericho.

Všechny songy v kombinaci s naléhavou a ryzí interpretací nezaměnitelného Davida Stypky zasáhnou a vtáhnou do děje tak, že se na ně podaří jen těžko zapomenout. Zrcadlí se v nich emoce tak, jak je zná každý ze svého života, a proto je velmi nepravděpodobné, že by se písničky Bandjeez někoho osobně nedotkly.

Kapelu letos čeká ještě jedna mimořádná událost. Úspěšná skupina Jelen si ji pozvala jako speciálního hosta na své podzimní turné, které bude mít šestnáct zastávek a vyvrcholí 3. prosince 2016 v pražské Lucerně. David Stypka k tomu dodává: "Na turné s klukama se moc těšíme. V té trochu sobecké rovině proto, že nám půjčí své věrné fanoušky, kterým budeme moci ukázat, jak tu muziku vlastně myslíme. Zároveň proto, že pojedeme první skutečné turné se vším, co k tomu patří. V té druhé rovině pak proto, že se Jelen jeví jako nevídaně dobrá parta a nám bude ctí je blíže poznat."

Prvním singlem z právě vydávaného EP Jericho je skladba Vrány taky, kterou si můžete poslechnout níže.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: Jelen

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!