Nick Cave chystá po třech letech novou desku. Vydá ji spolu s dokumentem

Nick Cave chystá po třech letech novou desku. Vydá ji spolu s dokumentem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Uplynuly již tři roky od vydání patnáctého studiového alba australského rockového zpěváka Nicka Cavea. Nyní chystá populární hudebník novou desku. Její název není ještě známý, ale datum vydání již ano! Fanoušci se nového kousku dočkají 9. září.

Písně z nového alba mohou ale hudební fanoušci slyšet ještě o den dříve, kdy zazní v dokumentu, který Nick Cave se svou skupinou The Bad Seeds vytvořil spolu s deskou. „Nahrávka má intimitu a čirost, což bude odrážet i filmový styl. Snímek bude natáčen černobíle, v barvě i ve 3D. Myšlenkou je vytvořit zážitek, který je pohlcující, ale také vkusný, budící dojem okamžitého i archivního,“ zjistila divadelní stránka Laemmle.

Nick Cave má s natáčením dokumentů již zkušenosti. Před dvěma lety vydal pro své fanoušky snímek Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. Ten ukazuje 24 hodin právě v životě Nicka Cavea. Jako herec se dále objevil také ve snímcích, jako jsou Nebe nad Berlínem, Johnny Suede či ve westernovce Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem.

Nick Cave se spojil s kapelou The Bad Seeds v roce 1983, o rok později se na pulty hudebních obchodů dostalo jejich debutové album From Here to Eternity. Poslední deska vyšla před třemi lety s názvem Push the Sky Away. Kapela pak ještě nahrála singl Give Us a Kiss, který se objevil ve zmiňovaném dokumentu Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Nick Cave

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!