UDG za pár dní pokřtí své nové album Emotikon

UDG za pár dní pokřtí své nové album Emotikon

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kapelu UDG čeká v příštím týdnu velmi příjemná záležitost. Jedna z nejúspěšnějších českých rockových kapel právě vydala desku Emotikon, kterou již za pár dní pokřtí.

Novinkové album vydali UDG po více než třech letech a okamžitě s ním zabodovali. Hned v prvním týdnu prodeje se deska stala nejvyšší novinkou v české prodejní IFPI a vyskočila až na čtrnácté místo. "Neumíme pracovat na zakázku, ani sledovat trendy a dodržovat termíny. Nejsme firma, jsme kapela. Žijeme, hrajeme, a když se v nás nastřádají city, pocity, emoce a chuť sdělit je ostatním, uděláme to. Takhle vznikl Emotikon," komentuje vydání dvorní textař a bubeník Tomáš "Jugi" Staněk.

Oproti předchozímu albu, lehce odkloněnému k popu, se skupina vrací ke své rockové podstatě, ale ani na popovější věci naštěstí UDG nezanevřeli. Všechny zvuky jsou nahrané naživo, na albu nejsou prakticky žádné samply. Zvláštní pozornost věnovali svým typickým vícehlasným vokálům a prostor dostal i pro kapelu tradiční zvuk saxofonu. Na celkovém soundu si tentokrát UDG dali obzvlášť záležet - točili, míchali a masterovali celkem ve třech studiích v Čechách a na Slovensku a hlavní část produkce obstaral opět výtečný Armin Effenberger.

Novinka Emotikon se již brzy dočká svého křtu. Ten proběhne v rámci dvou z koncertů ze společného turné skupiny s Xindlem X a Voxelem. Oba se uskuteční od 19 hodin v pražském Lucerna Music Baru, a to v úterý 29. března a pro velký zájem i den poté. Vstupenky na tuto akci seženete v předprodeji sítě Ticketportal.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: UDG

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!