Hvězda reggae Damian Marley vystoupí poprvé v České republice

Hvězda reggae Damian Marley vystoupí poprvé v České republice

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jamajčan Damian Marley potěší svým koncertem vůbec poprvé i české fanoušky. Trojnásobný držitel Grammy a nejmladší syn legendy Boba Marleyho přijede v srpnu do Prahy i se svojí kapelou. Fanoušci se mohou těšit na pořádnou dávku reggae, dancehallu i urban music.

První české vystoupení Damiana Marleyho se uskuteční 19. srpna ve Velkém sále pražské Lucerny. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji od dnešní (10. března) desáté hodiny. Seženete je v internetovém předprodeji za cenu 990 korun + poplatky.

Damian Marley se věnuje hudbě již od svých třinácti let. Své první album vydal již v roce 1996 pod názvem Mr. Marley. Přestože je nejmladším synem legendy reggae Boba Marleyho, otce si moc neužil, jelikož zemřel v době, kdy byly malému Damianovi pouhé dva roky. Uznávaným umělcem se stal již svoji druhou deskou Halfway Tree, která byla oceněna dokonce cenou Grammy. Ty Marley v současné době vlastní už tři.

Největší zlom přišel pro zpěváka s třetím albem Welcome to Jamrock, které přineslo jedinečné propojení elementů reggae, dancehallu, hiphopu i R&B. Dnes má Damien na kontě již pět studiových alb a mnoho spoluprácí se známými jmény po celém světě. Spolupracoval například na hvězdném projektu SuperHeavy, kde působil vedle Joss Stone či Micka Jaggera. Společný singl Make It Bun Dem vytvořil společně se Skrillexem. Jako producent pak podporuje další aktivní Jamajčany, pro které založil vydavatelství Ghetto Youths International, které každoročně vydává kompilaci Set Up Shop

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci: Damian Marley

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!