Alice už je na scéně 25 let. Výročí oslaví na turné s Danem Bártou

Alice už je na scéně 25 let. Výročí oslaví na turné s Danem Bártou

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupina Alice s Danem Bártou má před sebou exkluzivní turné k příležitosti 25. výročí od svého vzniku, které odehraje v původní sestavě. Jednou ze zastávek bude 5. února i Ústí nad Orlicí. Všichni fanoušci českého rocku tak mají jedinečnou příležitost tuto výjimečnou show vidět "doma" na orlickoústecku.

Do širokého povědomí se plzeňská kapela ALICE zapsala již po necelém roce existence. V roce 1991 totiž vyjela se skupinou Lucie na koncertní turné „In The Sky“. Turné znamenalo začátek slavného období jak Lucie, tak Alice. 90. léta teprve začínala a In The Sky se stalo předzvěstí toho, co přijde.

Debut kapely Alice, album s názvem „Yeah!“, produkoval David Koller. O rok později následovalo album „Ústa hromů“ a v roce 1995 poslední „Alice“. Všechny tři desky se staly klíčovými nahrávkami tuzemského rocku, klip k písni Slepej, mladej, mrtvej dokonce odvysílala MTV.

Členové kapely se ale po vydání posledního alba vydali odlišnými cestami a Alice po roce 1997 koncertovala už jen sporadicky. Dan Bárta se stal neodmyslitelnou součástí J.A.R. a později založil vlastní jazzově laděný projekt Illustratosphere. Jiří Mikeš Malý se začal věnovat své kapele Palice. V létě 2004 na festivalu v Trutnově pak koncertování Alice s Danem Bártou definitivně končí.

Na konci roku 2005 se role leadera ujal Radek Hrbáček a členové kapely se obmněňují. 

Alice od té doby hraje příležitostně v různých sestavách, ale sestava původí je koncertní událostí pro všechny fanoušky této české rockové legendy.

Koncert v Ústí nad Orlicí nabídne nejen skvělé vystoupení ALICE v čele s fenomenálním zpěvákem Danem Bártou. Připraven je také také uvodní 30 minutový dokument o této ikoně 90 let. V samém závěru vystoupí českotřebovská kapela NIL, během jejichž koncertu vylosují pořadatelé výherce smartphonu a dalších cen ze slosovatelných vstupenek,které si návštěvníci zakoupili v předprodeji.

Slosovatelné vstupenky zakoupíte v infocentrech Ústí n/O., Č.Třebová, Litomyšl (+bar Garaž),V. Mýto, Choceň, Žamberk.

Více info: http://www.rockisnotdead.cz , https://www.facebook.com/events/510210049126063/ 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

KD Ústí nad Orlicí nabízí i další akce

Umělci: Dan Bárta

Místo konání: KD Ústí nad Orlicí

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!