Literární novinky – Novinky z Albatros Media

Literární novinky – Novinky z Albatros Media

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Společnost Albatros Media přichází se svou říjnovou nabídkou.

Švéd - Robert Karjel, Nakladatelství Plus

Jak spolu souvisí thajská vlna tsunami, střílení v americké Topece a mezinárodní boj proti terorismu? Román Švéd přináší napínavé čtení, které se na pozadí rychlé akce dotýká i zásadních mravních otázek naší doby. Robert Karjel je profesionální voják, jako jediný Švéd prošel výcvikem u amerických mariňáků a jako pilot válečného vrtulníku se účastnil i mise v Afghanistánu. Jeho překvapivě vyzrálá prvotina vyvolala loni na Frankfurtském knižním veletrhu senzaci a prali se o ni nakladatelé z celého světa.

Golem z Hollywoodu - Jesse Kellerman, Jonathan Kellerman, Nakladatelství XYZ

Legenda o pražském Golemovi, vyrobeném v šestnáctém století rabínem Löwim a spícím v podkroví synagogy, se traduje již řadu let. Ale co když je Golem už vzhůru… Když se potká vyhořelý detektiv z L. A., tajemná žena a starověké monstrum toužící po odplatě, začnou se dít věci.

První věci - Irena Obermannová, Nakladatelstvá Motto

Sedm příběhů o důležitých změnách v ženském životě i těle. Sedm různých hrdinek postupně zažívá zmatky dospívání, první lásku, těhotenství, rozchod, zklamání, nenávist i lásku na sklonku života. Každá z nich je jiná, přesto dala autorka všem stejné jméno Ofélie, symbolizující archetyp ženské něhy, lásky, ale i tragiky. Všechny ženy jsou Ofélie a věk na tom nic nemění, říká Irena Obermannová.

Do temnoty - Zpověď českého vojáka v Afghánistánu, Nakladatelství Cpress - Pavel Stehlík

Osobní vyprávění českého vojáka, v němž otevřeně a bez příkras líčí své osudy od vstupu do armády přes výcvik až po půlroční nasazení na základně v Afghánistánu a návrat domů… Kniha nepřináší líčení superhrdiny, jde v prvé řadě o příběh člověka. Zachycuje jeho zrání – od nadšeného kluka ve vyzrálého muže-vojáka, který musel projít řadou profesních, ale i životních zkoušek, překonat nástrahy, které mu osud vmetl do cesty, a najít sám sebe.

Úklony & úklady - Gail Carrigerová, Nakladatelství CooBoo

Sofronie nastupuje do druhého ročníku Penzionátu mademoiselle Geraldiny a hned pomáhá kamarádce zbavit se únosců. A záhada s prototypem pokračuje – tentokrát by někdo zabíjel za jeden droboučký ventil z divnostroje. Jedna potíž za druhou, zvládne to Sofronie? A co ten flirt s kotelníkem Mydlounem?

Muž, který se zřekl peněz a přežil - Mark Boyle, Nakladatelství Cpress

Mark Boyle, autor této jedinečné knihy, vás provede svým odvážným experimentem, při němž se zcela zřekl peněz. Čtivou a poutavou formou se seznámíte s jeho motivací i životní filozofií a stanete se jeho souputníky na cestě, kterou nelemují bankovky a platební karty, ale o to více je provázena sdílením a nezištností. Co je však nejvíce fascinující Markův příběh přímo vybízí k zamyšlení nad zásadními otázkami životního stylu v konzumní společnosti a směřování současné západní civilizace.

Labyrinty světa - Václav Cílek, Nakladatelství Albatros

Labyrinty světa jsou neobvyklou dárkovou knihou s originální představou labyrintů od našich významných výtvarníků. Čtenář má možnost prstem či ve fantazii procházet a proplouvat jedinečnými dvoustrannými ilustracemi, anebo se začíst do zasvěceného průvodního textu Václava Cílka, který je fenoménem labyrintů fascinován již dlouhá léta.

Divadlo Járy Cimrmana – divadlo, které se proslavilo - Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak, Jaroslav Weigel, Nakladatelství Cpress

Tato jedinečná publikace je dosud nejobsáhlejším průvodcem po neobyčejně plodné, letos již šestačtyřicetileté historii českého národního pokladu – Divadla Járy Cimrmana. Na šedesáti čtyřech stranách exkluzivní obrazové knihy vás čeká obsáhlá exkurze dějinami divadla, které se nakonec proslavilo, navzdory všem peripetiím a nepřízním režimu, času i osudu. Publikaci doplňuje více než třicet jedinečných dobových dokumentů, z nichž některé se tu svého zveřejnění dočkaly poprvé.

Hotel v Paříži: pokoj č. 1 - Emma Marsová, Nakladatelství XYZ

Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne. Tak začíná dekadentní příběh Annabelle, mladé společnice z Paříže, která přijme poslední práci před tím, než se stane ženou mocného muže. Jejím posledním klientem je však charismatický Louis, který se s Annabelle začne scházet v Hotelu des Charmes. Louis si Annabelle absolutně podmaní a ona si uvědomuje, že pravá svoboda přichází, jen když se plně odevzdá touze… První díl erotické trilogie, která je považována za francouzskou odpověď na Fifty Shades.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!