Literární novinky – Euromedia chystá nového Sparkse, Greena či Vraní dívku 2

Literární novinky – Euromedia chystá nového Sparkse, Greena či Vraní dívku 2

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Společnost Euromedia Group si pro vás v říjnu připravilo několik opravdových lahůdek.

Vraní dívka 2: Hladový oheň

Erik Axl Sund

Nakladatelství Knižní klub

Pokračování švédského bestsellerového thrilleru Vraní dívka.
Kriminální komisařka Jeanette Kihlbergová neustává v pátrání po tom, kdo bizarním a zároveň drastickým způsobem zabíjí přistěhovalecké chlapce. Náhle však dojde k brutální rituální vraždě úspěšného obchodníka. Mnohé okolnosti ukazují na to, že jde o pomstu. Ale za co? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová, která se mezitím stala Jeanettinou partnerkou, neoficiálně sestavuje profil pachatele. Zároveň se snaží najít cestu ke svému skutečnému já, které ji fascinuje i děsí. Stopy vyšetřovaných zločinů a minulosti Victorie Bergmanové vedou k elitní internátní škole, do Dánska i na mrazivý sever – šokující, nečekané rozuzlení se začíná rýsovat

Manželovo tajemství

Liane Moriarty

Nakladatelství Ikar

Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý.

Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství - něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije. Otevřete ho?

Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát: je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní.

Papírová města

John Green

Nakladatelství Knižní klub

Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.

Královna Tearlingu

Erika Johansenová

Nakladatelství YOLI

Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.

Vzkaz v láhvi

Nicholas Sparks

Nakladatelství Ikar

Milostný vzkaz v láhvi byl svěřen vlnám, dílem osudu jej oceán zanese na pláž Cape Cod, kde jej nalezne Theresa Osborneová. Rozvedená matka dvanáctiletého syna a novinářka píšící pro Boston Times si na pobřeží přijela na pár dnů odpočinout od práce a načerpat sílu do života, ve kterém se cítí osamělá. Svou něhou a vřelostí Theresu dopis natolik zaujme, že se vydává po stopách příběhu velké lásky, které nebylo dopřáno štěstí.
Kdo je autorem dopisu? A proč nemohl být doručen adresátovi? Tajemství vzkazu a všechny otázky s ním spojené přináší Therese novou energii a nadšení do života. Avšak teprve když pozná pisatele, uvědomuje si, jak těžká a zranitelná může být její role v celém příběhu.

Manželská zkouška

Jennifer Probstová

Nakladatelství Ikar

Carina a Venezia Conteovy už svoje štěstí v náruči vysněných mužů našly. Julietta, třetí sestra, nese na svých bedrech odpovědnost za rodinné pekařské impérium La Dolce Famiglia a ani ji nenapadne, že by na světě mohlo být něco víc vzrušujícího než její práce…, dokud nepotká Sawyera Wellse. Nejen že neodolatelný je on sám, navíc rozčeří klidné vody Juliettina rodinného přístavu i neodolatelnou nabídkou: co kdyby se La Dolce Famiglia stala exkluzivním dodavatelem a partnerem jeho nového mezinárodního hotelového řetězce?

Bretaňské poměry

Jean-Luc Bannalec

Nakladatelství Knižní klub

První případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa
V malebné pobřežní vesničce je jednoho horkého červencového rána nalezen zavražděný stařičký majitel slavného hotelu. Komisař Georges Dupin se v bretaňské letní idylce záhy dostává na stoupu podivuhodného tajemství.

Zločinecký podnik

Owen Laukkanen

Nakladatelství Knižní klub

Když přijdete o práci a novou se najít nedaří, rýsují se před vámi dvě řešení. Přiznáte porážku a pokusíte se protloukat, jak to jde. Nebo se postavíte problému čelem a vymyslíte jiné, radikální řešení. Carter Tomlin zvolil druhou možnost, v jeho podání však bohužel sestávala z lyžařské kukly přes obličej a automatické zbraně v rukou – navíc od loupeže k několikanásobné loupežné vraždě bývá zatraceně nebezpečně blízko. Stejně jako v Profesionálech, zdařilém a oceňovaném debutu Owena Laukannena, má i zde FBI a policie co do činění se „zločinci z nouze“, chytrými, precizními a především tak neuvěřitelně uvěřitelnými – než překročili hranici zákona, žili docela slušně a obyčejně, jako kdokoli z nás.

Tajemství katakomb

Tom Egeland

Nakladatelství Knižní klub

V temných katakombách hluboko pod povrchem římských ulic bloudí čtrnáctiletý Robert a hledá cestu ven. Avšak všechny chodby jsou si podobné, pokryté malbami lebek a záhadnými symboly. Vtom Robert narazí na čerstvé lidské stopy. A nejsou to jeho vlastní. Prastaré mýty a jejich záhadné souvislosti, římské legendy propojené s vikinskými dějinami, archeologické objevy s osudovými následky – Robert se často ocitá ve smrtelném nebezpečí, a to nejen v Itálii, ale i po návratu do Norska, pronásledován skupinou fanatických kněží. Napínavý mysteriózní thriller od norského autora bestsellerů Konec kruhu, Strážce úmluvy, Luciferovo evangelium a Nostradamova závěť.

Zatracení

Chuck Palahniuk

Nakladatelství Odeon

Pekelná jízda podle ChuckaPalahniuka! Třináctiletá Madison vidí a slyší vše, co si zamane, vše, co se na světě šustne. Tímhle způsobem se vrací do vlastní minulosti. Jenže to má logický háček: pro živé je neviditelná. Mrtvá Madison nám ze své adresy Madisonspencerova@psmrtnzvot.pkl posílá zprávy. Jak to bylo s dědečkovým penisem, telefonáty z onoho světa či z planetárním bohatstvím jejích rodičů? Vše, na co jste se báli zeptat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!