Literární novinky - Smutný román ze života, další kniha o Kájínkovi či kniha Pink Floyd

Literární novinky - Smutný román ze života, další kniha o Kájínkovi či kniha Pink Floyd

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Máte chuť na literaturu faktu, básně či knihu o Pink Floyd? Z následujících knižních tipů si na své přijdou téměř všichni.

Řekni vlkům, že jsem doma - Bruntová Carol Rifka, Nakladatelství Jota

Mimořádný literární debut, působivý příběh o smutku a dvou osamělých lidech, kteří znovu objeví lásku i radost ze života. Pouhou shodou náhod se stanou blízkými přáteli, aby posléze zjistili, že člověk někdy neví, koho ztratil, dokud ho „nenajde“.

Píše se rok 1987 a June Elbusová má čtrnáct let. Je uzavřená a nedůvěřivá, těžko se jen tak s někým spřátelí, nedokáže vyjít ani se svou starší sestrou. Na celém světě existuje pouze jediný člověk, který jí opravdu rozumí – strýc Finn, uznávaný malíř, její důvěrník a nejlepší kamarád. Jenomže Finn zemře na záhadnou nemoc, jejíž jméno Juneina matka dokáže vyslovit jen šeptem, a dívčin svět se převrátí vzhůru nohama.

Román je především příběhem o tom, jak dospět, najít vlastní identitu a vyrovnat se nejen s nejrůznějšími nečekanými situacemi, ale i bolestí a ztrátami, které přináší život. Přečtěte si, co se stane, když se zamilujete do někoho, do koho byste se zamilovat neměli. Pochopíte, že žárlivost a pocity viny dokáží zničit i to nejpevnější přátelství a někdy mají ty nejtragičtější následky.

Mého manžela nezastřelil Kajínek - Eva Havlová (dříve Jandová), Nakladatelství Fragment

Velice zajímavá kniha vychází u nakladatelství Fragment. Vdova po zabitém podnikateli Štefanovi Jandovi přišla s tvrzením, že jejího muže nezastřelil Jiří Kájínek. A dokonce se o tom rozhodla vydat knihu.

Anotace:

Pro mě samotnou i pro celou naši rodinu byla Štefanova smrt strašnou tragédií, která dodnes poznamenává naše životy. Byla to skutečně obrovská rána pro všechny v mém nejbližším okolí. Ti, kterých se událost osobně nedotýkala, ji považovali naopak za obrovskou senzaci.

Po celá dlouhá léta ve mně uzrávala myšlenka očistit Štefanovo jméno a dovědět se pravdu. Konečně zjistit, jak to tenkrát doopravdy bylo. Jsem totiž přesvědčená, že mého muže nezabil Jiří Kajínek, který je za jeho vraždu odsouzený na doživotí!

Obsahuje mapu vztahů a vazeb důležitých osob.

Papežův penis a jiné básně - Sharon Oldsová, Nakladatelství Host

Papežův penis a jiné básně je výborem z díla významné současné americké básnířky Sharon Oldsové (Pulitzerova cena, Cena T. S. Eliota). Jejím poetickým nástrojem je živý, metaforický jazyk i čtenářsky přístupná forma. Působivá poezie zaujme plastickou obrazností a otevřeností, jimiž autorka tematizuje své problematické dětství, vztah k rodičům a vlastním dětem, intimní tělesnost a sexualitu. Otevřenost a emotivnost jejích veršů na jedné straně vedla k vřelému čtenářskému přijetí, na druhé pak k odmítnutí pro údajnou neuměřenost a pornografičnost.

Latinské proklínací tabulky na území římského impéria - Daniela Urbanová, Nakladatelství Host

Monografie Latinské proklínací tabulky na území římského impéria je určena klasickým filologům, historikům, religionistům, archeologům a všem zájemcům o tyto obory. Přináší podrobnou analýzu latinské dokumentace proklínacích tabulek z celého území římského impéria, mapuje a analyzuje dochované latinské defixe, jejichž produkce je na území římské říše doložena od konce 2. století př. Kr. zhruba do konce 4. až počátku 5. století po Kr. Práce sleduje výskyt, rozvoj a šíření latinské proklínací tradice v jednotlivých provinciích na území římského impéria, přináší české překlady a interpretace těchto „magických“ latinských textů a snaží se postihnout specifické, geograficky či kulturně historicky podmíněné zvláštnosti textů kleteb i proseb o spravedlnost, zmapovat rozšíření typů kleteb a proklínacích formulí, kategorizovat cíle pisatelů, zachytit případné vývojové tendence, vzájemné ovlivňování a vlastní adaptace středomořského magického dědictví, zvláště v odlehlejších oblastech impéria.

Pink Floyd: Odvrácená strana zdi - Hugh Fielder, Nakladatelství Slovart

Kniha Pink Floyd: Odvrácená strana zdi pokrývá téměř půl století rocku a popisuje dramatickou a barvitou historii nejpopulárnější psychedelické kapely světa a jedné z nejpřevratnějších kapel, jaké kdy stály na pódiu. Jedná se o první úplný příběh Pink Floyd, který ilustruje množství fotografií.

Pulp Fiction - Nakladatelství Slovart

V této vůbec první kompletní historii filmu, označeného týdeníkem Entertainment Weekly jako „nic menšího než přerod hlavního proudu americké kinematografie", odhalíte všechno o výjimečném snímku Quentina Tarantina z roku 1994 - od jeho počátků přes senzační uvedení (ženy křičí! lidé omdlévají!) až po fenomenální vliv na to, jak jsou filmy vyráběny i přijímány. Dostaneme se k detailům, které popisují, komu se podobá Marsellus Wallace (a co by mohlo být v jeho kufříku), proč jsou hamburgery - pokud možno ty od Big Kahuna - základem každé vydatné snídaně, a mnohem více. Celá kniha je ilustrována obrázky, inspirovanými filmem Pulp Fiction a kulturními prvky, které Tarantina ovlivnily, a ohromujícím výběrem filmových momentek i nepoužitých pracovních záběrů.

Na závěr ještě jedna pozvánka. V pondělí 8. září 2014 od 17:00 hodinPaláci knih Luxor na Václavském náměstí se uskuteční křest nové knihy Nakladatelství Fragment a Michaely Burdové Volání sirény – Prokletí. Knihu pokřtí herečka Vanda Károlyi Konečná.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!