Literární novinky - Červencové novinky v Euromedia Group

Literární novinky - Červencové novinky v Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


London Road - Samantha Youngová, Nakladatelství Ikar

Johannu Walkerovou vnímá její okolí jako vypočítavou zlatokopku, která se nechává vydržovat bohatými muži. Vlastní matka ji považuje za neschopnou a také Jo, jak jí všichni přezdívají, těmto předsudkům časem podléhá a uvěří jim. Jen pár nejbližších přitom zná její nezáviděníhodný osud a ví, že Jo je přesným opakem toho, co se o ní povídá. Vždyť jen na jejích bedrech leží břemeno starosti o rodinu – zvlášť o mladšího bratra Colea. Jo při rozhodování o svém životě vždy na první místo staví především jeho budoucnost, a to i při výběru partnera. Rozum však dostane košem, když pozná nevázaného Camerona MacCabea, který se přistěhuje do bytu o patro výš na London Road. Drzý Cameron si Jo hned zaškatulkuje jako vypočítavou mrchu, ale zároveň nepopírá, že ho přitahuje. A není pro něj překážkou ani to, že je zadaná.

Michael Schumacher - Karin Sturmová, Nakladatelství Ikar

Životopis slavného jezdce Formule 1 Michaela Schumachera, jehož nehoda na lyžích, k níž došlo 29. prosince 2013, vyvolala rozruch nejen ve světě sportu. Průběhu a následkům nehody je věnována první kapitola knihy. V dalších se již autorka vrací k začátkům a průběhu Schumacherovy oslnivé kariéry, přibližuje nám proslulého závodníka i jako člověka. Závěrem se zamýšlí nad jeho dalším osudem.

Šest let - Harlan Coben, Nakladatelství Knižní Klub

Šest let uplynulo od chvíle, kdy Jake Fisher viděl, jak si Natalie, jeho jediná, osudová láska, bere jiného muže.  Šest let dodržel slib, že ji nechá na pokoji, a trápil se mučivými představami, jak Natalie žije se svým manželem Toddem. Po šesti letech náhodou narazí na oznámení o Toddově úmrtí, neodolá a vydá se na pohřeb. Doufá, že tam uvidí jeho manželku – ale vdova po Toddovi není Natalie… Jakákoli snaha najít tu, co mu kdysi zlomila srdce, pro Jake znamená odhalit krutá tajemství i bolestivé lži, ale především riskovat vlastní život.

Více než 60 milionů prodaných výtisků, 25 publikovaných thrillerů, 41 jazyků, v nichž vycházejí – Harlan Coben je stálicí na celosvětovém knižním bestsellerovém nebi. Společnost Paramount Pictures chystá filmovou adaptaci Šesti let s Hughem Jackmanem v titulní roli.

Sama sebou - Lisa Renee Jonesová, Nakladatelství Ikar

Fascinovaná temnými erotickými fantaziemi z deníku, který náhodou objevila, lapená mezi dvěma muži, které při pátrání po jeho autorce potkala, přibližuje se Sara krok za krokem k odpovědi na otázku, co se s Rebekou stalo. Zároveň si pomalu začíná uvědomovat, že její nový život je sice o poznání zajímavější než poklidná kariéra učitelky, kterou byla předtím, než přijala nabídku galeristy Marka a podvolila se charismatickému umělci Chrisovi, ale že je také o poznání nebezpečnější a že se až příliš začíná podobat příběhu Rebeccy. A ten je v očích Sary čím dál tím více zlověstně znepokojivý. Druhý díl celosvětově úspěšné erotické série, o níž američtí kritici říkají, že se v ní Padesát odstínů šedi potkává se Základním instinktem.

Tři vteřiny - Roslund Anders, Hellström Börge, Nakladatelství Knižní Klub

Piet Hoffman je bývalý zločinec a nejlepší tajný agent švédské policie. Pracuje v utajení pod krycím jménem Paula a o jeho existenci ví pouze jeden člověk. Nyní má splnit nejtěžší úkol svého života: doručit do jedné z nejpřísnějších švédských věznic zásilku amfetaminu pro polskou mafii a tím získat její důvěru. Úspěch pro Pieta znamená získání nové identity a šanci začít nový život se svou manželkou a syny. Dobře si uvědomuje, že je ve světě zrady a násilí na všechno sám a že nesmí nikomu věřit.

Strhující akční thriller z pera nejprodávanější švédské dvojice Anderse Roslunda a Börge Hellströma (autorů Boxu 21 a Odplaty) – oceněný ve Švédsku jako nejlepší krimi roku 2009 a v angloamerickém světě jako nejlepší přeložené krimi roku 2011 – vyšel ve 29 zemích.

Prime time - Liza Marklundová, Nakladatelství Knižní Klub

Annika Begtzonová, novinářka pracující v kriminální rubrice Večerníku, je vyslána získat podrobnosti o vraždě celebrity showbyznysu – došlo k ní na zámečku nedaleko Stockholmu, obětí je populární moderátorka televizní talkshow Michelle Carlssonová. Společně s ní bylo na místě dvanáct osob, pachatelem může být kdokoli z nich. V průběhu pátrání Annika zjistí, že obdivovanou star téměř všichni z branže nesnášeli. Motivů měli nespočet – žárlivost, závist, kariérismus. Kdo ale Michelle nenáviděl natolik, že se neštítil ji brutálně usmrtit? Čtvrtý díl krimisérie švédské bestselleristky, jejíž knihy vycházejí ve 33 jazycích, řeší – po vzoru klasických detektivek Agathy Christie – zločin spáchaný v uzavřeném prostředí.

Odvlečená - Sophie Hayesová,  Nakladatelství Ikar

Pravdivý příběh dívky, která byla nucena pracovat několik měsíců jako prostitutka v Itálii. Sophie pochází z Anglie a vyrůstala v problémové rodině. Jednoho dnes se seznámí s mladíkem z Albánie, který je zcela jiný než její despotický agresivní otec. Kas je pozorný, charismatický a zdvořilý a jejich přátelství záhy přeroste v něco víc. Sophie však netuší, že Kas s ní má vlastní plány.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!