Literární novinky - Deník nejlepších kamarádek, Moudrost a zdravý rozum III či křest Zdeňka Krále

Literární novinky - Deník nejlepších kamarádek, Moudrost a zdravý rozum III či křest Zdeňka Krále

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Opět přinášíme několik zajímavých nových knížek a pozvánku na jednu literární akci.

Mirabell Eckertová - Deník nejlepších kamarádek, Nakladatelství Jota

Jedinečná knížka pro nejlepší kamarádky, do které se dá psát, kreslit, lepit. Takový Facebook na papíře.

Jste nerozlučné a procházíte spolu dobrými i těžkými časy: ty a tvoje nejlepší kamarádka. Ať už je to večerní sledování televize či filmů, zkrášlovací dny, bláznivé akce nebo nakupování či zhroucení – děláte zkrátka všechno spolu. Vaše nejkrásnější vzpomínky, nejúžasnější momenty, nejlepší fotky a další záležitosti mohou být součástí této knihy, abyste na tento nádherný čas nikdy nezapomněly. Tato kniha je stejně výjimečná jako vaše přátelství.

Patnáctiletá Mirabell Eckertová sestavila nádhernou knížku pro nejlepší kamarádky, která mimo jiné obsahuje: pravidla přátelství, podrobný dotazník pro kamarádky, 25 zlatých pravidel (Jsme tu jedna pro druhou, i když jsme se pohádaly), citáty, prostor pro společné zápisy, místo na fotografie, typologii kluků (krasavec, bábovka, blbeček, počítačový maniak), prostor pro zápisy drbů a jiných zajímavostí ze školního vyučování (jak naštvat učitele).

Nakladatelství Fortuna Libri vydává dvojjazyčně knihu Peppera de Calliera, odborníka na leadership neboli problematiku vedení lidí, pod názvem Moudrost a zdravý rozum III. - Fyzika života / Common Sense Wisdom III. – The Physics of Life.

 Poslední svazek trilogie je výběrem nejzdařilejších sloupků, které vycházely v Hospodářských novinách v letech 2006–2010.

Fyzika života není nic víc než chápání fyziky v kontextu našeho života a souvislosti mezi tím, co způsobíme, a efektem, neboli následkem či výsledkem této činnosti. Ve Fyzice života máme prvek volby. Můžeme si zvolit akci, pokud jsme jejími iniciátory, a což je občas ještě důležitější, můžeme si zvolit reakci na akce, které spustily věci, které jsou mimo naši kontrolu – zdraví, ekonomické cykly, ztráta zaměstnání, osobní tragédie, minulé omyly či selhání atd. Tato teorie vychází z celoživotního osobního pozorování, z autorových osobních zkušeností z koučování lidí po celém světě.

Noční pád - Nelson DeMille, Nakladatelství Kniha Zlín

Za soumraku na pláži na Long Islandu se Bob Mitchell a Janet Whitneyová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k místu neštěstí, dvojice popadne kameru a mizí.

Pět let po nehodě je pád letu 0800 připsán mechanické závadě. Pro Johna Coreyho a Kate Mayfieldovou z elitní protiteroristické jednotky tím však případ není uzavřen. S podezřením na snahu o ututlání případu vycházející z nejvyšších kruhů a v rozporu s rozkazy se rozhodnou získat důkaz, který odhalí pravdu o tom, co se opravdu stalo s letem 0800 – videokazetu zachycující milostné hrátky na pláži a poslední okamžiky letadla odsouzeného k záhubě.

Na závěr si Vás dovolujeme pozvat na křest knihy hudebního skladatele a pianisty Zdeňka Krále s názvem Tati, Ty mě přivedeš do hrobu. Křest se uskuteční 26. 6. 17:30 v Týnské literární kavárně. Kmotrem bude herec Tomáš Matonoha.

Zdeněk Král, hudební skladatel a pianista po tři roky zaznamenával moudra a průpovídky svého syna Jáchyma, aby se nad nimi mohl zamyslet nebo se jim naopak zasmát ještě někdo další. Dával do kontextu některé z jeho výroků, ale především byl pozorovatelem, posluchačem a zapisovatelem.  Pobavte se i vy! A pokud i vaše ratolest perlí skvosty, neváhejte je do naší knížky zapsat – určili jsme pro ně v deníčku prázdné řádky.

Vydává nakladatelství Edika – Albatros Media.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!