Literární novinky - Novinky z Albatrosu

Literární novinky - Novinky z Albatrosu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Albatros patří k největším a nejznámějším firmám na knižním trhu. I tentokrát nabízejí velice zajímavé novinky pro všechny věkové kategorie.

Pro začátek jedna kratičká zpráva. Druhý díl detektivní série od J. K. Rowlingové „The Silkworm“ vyjde v angloamerických zemích už 19. června. Jistě se těšíte i na jeho český překlad. Na něj si ještě chvíli počkáme, ale již brzy nabídne nakladatelství Plus dvě ukázkové kapitoly z knihy. O autorizovaný překlad se postará Ladislav Šenkyřík, který překládal také první román Volání Kukačky.

Nyní již nabízíme seznam nejzajímavějších vycházejících knih.

Chuť do života
Rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní
Halina Pawlowská, Lubomír Teprt
nakladatelství Motto
Napsala jsem zodpovědného průvodce všech věcí, které by člověku mohly udělat radost. A protože už jen výraz chuť do života mi asociuje jídlo a protože jím šíleně ráda a mám na jídlo pořád chuť, tak jsem ke svým optimistickým radám a postřehům zkušené ženy, matky, milenky a kuchařky přidala konkrétní recepty na lahůdky, které do každé zatemněné mysli vnesou jas. O knize pronesla autorka Halina Pawlowská.

Andělíčkářka
Camilla Läckberg
nakladatelství Motto
Osmý případ detektivní série od královny severské detektivky, šesté nejprodávanější spisovatelky v Evropě.
Bude vás mrazit, ale nedokážete se odtrhnout! O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö rodina Elvanderových, rodiče se třemi dětmi. V domě zůstala jen roční dcera Ebba. O mnoho let později se Ebba do domu vrací, aby se zde s manželem usadili. Společně se pustí do rekonstrukce domu, během které po nich někdo střílí a dokonce se je pokusí podpálit. Pod starou podlahou v jídelně najdou zaschlou krev. Erika s Patrickem rozplétají při vyšetřování žhářského útoku i linii druhého tajemného případu, ve kterém se zlo přenáší po generace z rodičů na děti.

Sex a jiné city
Eva Urbaníková
nakladatelství Motto
Jde ve vztahu o sex, nebo o city? Jsou city nutné k sexu? Nebo ze sexu vzniknou city? Hlavní hrdinka Alice prožívá mnoho vztahů se spoustou mužů, aby našla toho pravého. Další bestseller nejprodávanější slovenské autorky posledních let.
Evita Urbaníková je nejoblíbenější slovenskou spisovatelkou a majitelkou několika cen Panta Rhei za nejprodávanější slovenskou knihu. Prodala více než 800 tisíc svých knih a podle její prvotiny Všechno nebo nic a Všechno nebo nic: Příběh pokračuje se právě natáčí film http://www.vsetkoalebonic.sk/.

Kráska a zvíře
Dominik Dán
nakladatelství XYZ
Dominik Dán je pseudonym kriminalisty, který stále aktivně působí u policie, proto píše své detektivní romány v utajení. Jeho příběhy vychází ze skutečných případů, má přístup do policejních archívů i archívů STB. Jeho příběhy jsou reálné, odehrávají se v nám důvěrně známém prostředí České a Slovenské republiky. Dotýká se skutečně závažných velkých případů, které se skutečně staly a odhaluje některé praktiky a fakta, které jsou šokující. Je nejoblíbenějším slovenským autorem a majitelem několika cen Panta Rhei za nejprodávanějšího autora. Podle jeho prvního románu Kapitán Smrt se natáčí film, na Slovensku prodal statisíce svých knih.
Dvojice detektivů z Našeho Města je po prázdninách zase spolu. Šéf se vrátil do práce opálený, usměvavý a plný energie. Barva mu zůstala, ale úsměv zamrzl na rtech už druhý den. Maďarští kolegové našli v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Mezinárodní vyšetřování se rozbíhá a celý případ, je velmi ostře sledován veřejností a médii. Kdo vraha dopadne a co bylo důvodem k této extrémně brutální vraždě?

Nájemníci pana Moonblooma
Edward Lewis Wallant
nakladatelství Plus
Tento znovuobjevený skvost americké literatury je již desátou knihou Pestré řady. Nájemníci pana Moonblooma nabízí úchvatný, vtipný i melancholický obraz poválečného New Yorku. Norman Moonbloom, bývalý věčný student a idealista, je pověřen správou několika zchátralých domů na dolním Manhattanu. Vede naprosto obyčejný život. Co se musí stát, aby se bezkrevný a tichý sběratel nájmů probral k životu?
V Pestré řadě vydává nakladatelství Plus literární skvosty autorů, kteří si svými romány vydobili světový věhlas a uznání.
E.L.Wallant zemřel předčasně v 36 letech, přesto se zařadil mezi významné americké spisovatele jako jsou Saul Bellow či Bernard Malamud. Za svůj nesporný talent si vydobyl takový věhlas, že je po něm pojmenována prestižní literární cena, která se uděluje za nejlepší americký román s židovskou tematikou.

Toulky literární Anglií
Hana Whitton
nakladatelství XYZ
Vydejte se na toulky literární Anglií! Průvodkyní vám bude vynikající česká spisovatelka žijící poblíž Oxfordu Hana Whitton. Historii anglické literatury vám přiblížila v poutavých příbězích, které se dotýkají literárních památek od legendární poemy Beowulf až po Harryho Pottera J. K. Rowlingové a všechna místa, významná pro literární historii osobně procestovala spolu se svým manželem, který doplnil knihu četným obrazovým materiálem.

Proroctví
Josephine Angelini
nakladatelství CooBoo
Šestnáctiletá Helen Hamiltonová si odmalička bolestně uvědomuje, jak moc se liší od svých vrstevníků – nejen nezvyklou výškou, ale i schopnostmi. Umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu. Až s příchodem rodiny Délosových zjistí, že pochází z linie potomků řeckých polobohů… 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!