Literární novinky - Novinky z Euromedia Group

Literární novinky - Novinky z Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Silo - Hugh Howey - Nakladatelství Knižní klub

V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt…

Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát?

Silo je jedinečný postapokalyptický sci-fi thriller, který lze číst jako varování i jako věštbu. I proto se setkal s nebývalým celosvětovým čtenářským zájmem a ohlasem.  
Filmovou verzi se chystá natočit Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor

Nejdelší jízda - Nicholas Sparks - Nakladatelství Ikar

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety.

O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání?

Atlantida: Slza - Lauren Kateová - Nakladatelství Yoli
Nikdy nesmíš plakat...

Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...

Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.

Nefilim - Asa Schwarz - Nakladatelství Knižní klub

Napínavý román švédské autorky, s originální zápletkou a dramatickými zvraty, se odehrává v současném Stockholmu a vypráví příběh Nory Barakelové, mladé aktivistky hnutí Greenpeace. Tato přitažlivá, moderní hrdinka vystupuje spolu se svými nejbližšími přáteli proti těm, kteří nejvíce přispívají ke klimatickým změnám. Po náhlé smrti své matky je podezřelá z mnoha podivných vražd, a proto prchá před policií. Souběžně pátrá po nadaci FON, což jsou lidé odvozující svůj původ od biblických „nefilim“ a bojující i za cenu vraždění proti globálnímu oteplování. Zápletka románu je originální a autorka dramaticky kombinuje dávné biblické události se současností.

Nacistická kněžna - Jim Wilson - Nakladatelství Ikar

Fakty nabitá biografie o kontroverzní osobnosti barvitě popisuje prostředí předválečné evropské smetánky v Německu a Anglii. Kněžna Stephanie von Hohenlohe (1891–1972) se z neurozených kořenů (její matka pocházela z Prahy) vyšvihla mezi rakousko-uherskou aristokracii, a to díky kontaktům z právnické praxe svého otčíma.

Na večírku, pořádaném kněžnou Metternichovou, se seznámila s mladým knížetem Friedrichem, a přestože jejich manželství trvalo pouhé dva roky, Stephanii k upevnění pozice stačilo. Po rozvodu se jako svobodná mladá kněžna začala systematicky pohybovat ve vysokých evropských kruzích a od 20. let sloužila jako spojka mezi britskou šlechtou a německými nacistickými pohlaváry i samotným Hitlerem.

Cena nevinnosti - Rebecca James - Nakladatelství YOLI

Tim je obyčejný australský kluk. Pracuje jako kuchař v otcově restauraci, každý den si zasurfuje a dá si pivo. Je se svým životem navýsost spokojený – tedy až do chvíle, kdy ho jeho přítelkyně Lilla vyhodí z bytu s tím, že by měl konečně dospět. Řízením osudu se Tim stává podnájemníkem v obrovském starodávném a trochu strašidelném domě, který vlastní uzavřená a plachá Anna, dívka s traumatickou minulostí, jež už půl roky nevyšla z domu, neboť trpí agorafóbií (strach z otevřeného prostoru) a záchvaty paniky.

Bezstarostný Tim se rozhodne, že si Anninu psychickou nemoc nebude připouštět, ale když se v domě začnou dít podivné věci, zalekne se, že Anna už ztrácí rozum docela a že by mohla být nebezpečná – jenomže to už se mezi oběma spolubydlícími, kteří snad nemohou být rozdílnější, rodí křehké, ale silné pouto.

Na hraně zapomnění - J.A.Redmerski - Nakladatelství YOLI

Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít.

Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrejem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!