Literární novinky - Novinky z nakladatelství Albatros

Literární novinky - Novinky z nakladatelství Albatros

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jedna z nejpopulárnějších detektivek vychází jako audiokniha. Řeč je o Volání Kukačky od  J. K. Rowlingové. Vzrušující detektivní román, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se supermodelka Lula zřítí z balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, policie dojde k závěru, že šlo o sebevraždu. Její bratr má však pochybnosti – aby zjistil pravdu o její smrti, najme si soukromého detektiva Cormoran Strika. Během řešení případu proniká do světa vysoké módy a mediálních celebrit, londýnské smetánky, ale i spodiny.

Další knihou z Albatrosu je Hologram pro krále, který napsal Dave Eggers. Jeden z nejvlivnějších amerických autorů současnosti přináší vtipný a zároveň napínavý příběh rozvedeného padesátníka, jehož podnik zkrachoval v důsledku americké ekonomické krize. Z dluhů se hodlá vyhrabat díky lukrativní zakázce v prosperující a penězi pohádkově oplývající Saudské Arábii. Co všechno se může stát během nekonečného čekání na arabského krále? Podle knihy se před měsícem začal natáčet film s Tomem Hanksem v hlavní roli v režii kultovního Toma Tykvera (Atlas mraků)

Deník Bridget Jonesové od Helen Fieldingové vychází s novou obálkou a nově zredigovaný. Startuje Fieldingomanie v Česku. Na podzim připravuje nakladatelství XYZ příjezd autorky do Prahy.
Bridget Jonesová, ať už si jen píše Deník, nebo je S rozumem v koncích, baví čtenářky už od roku 1996. Fakticky ale nezestárla ani o den a vůbec se nezměnila. Nebo je to tím, že jsme my pořád stejné?

Román Pohřbeni zaživa napsal spisovatel Manuel Pino Toro.
Syrový autentický příběh z roku 2010, kdy 33 chilských horníků zůstalo zavaleno pod 800 tunami kamene
Pravdivý příběh mužů, kteří zůstali zaživa pohřbeni hluboko pod zemí. Dne 5. srpna 2010 zůstalo 33 chilských horníku uvězněno pod 700 000 tunami skály v dole na měď a zlato. Horníci strávili pod zemí 69 dnů, což je nejdelší doba, po kterou lidé přežili uvězněni pod zemským povrchem. Prvních sedmnáct dnů přitom byli zcela bez kontaktu se světem. Horníci se již předem domluvili, že o tom, co se během těchto prvních dnů dělo hluboko pod zemí, nikdy nepromluví veřejně. Záchranná akce, které byla zároveň největší záchrannou akcí v historii hornictví a při které pomáhala chilským horníkům i americká NASA, byla úspěšná a všech 33 horníků mohlo opět spatřit světlo.

Autor bestselleru Žítkovské čarování Jiří Jilík přichází s knihou Záhadná jízda králů. Jízda králů je obestřena záhadou, tajemstvím. Kdo první vyslal mladičkého krále na pouť věky, aby se každým rokem, vždy znovu a znovu v jediný den v roce zjevil mezi lidmi a odjel do roku příštího, do dalšího desetiletí, století? Jaké poselství veze na svém bílém koni? Je snad předobrazem vlčnovského lidového krále zmizelý velkomoravský král Svatopluk? Anebo prchající uherský král Matyáš? A nejde spíš o pozůstatky předkřesťanských kultů? O tom všem je tato kniha.

Od držitele Ceny Jiří Ortena Vratislava Maňáka pochází kniha Muž z hodin. Věděli jste, že se na podzim mění čas kvůli krádeži hodinové ručičky? A že se vše stalo na jednom českém nádraží? Vypravte se s osmiletou Lenkou a hodinářem Weissem zmizelé ručičce na stopu.
Držitel Ceny Jiřího Ortena Vratislav Maňák nabízí jeden z prvních českých příspěvků k žánru steampunk, který znáte například od režiséra Tima Burtona.

Pokračování knižního fenoménu - světového i českého bestselleru Deník malého poseroutky 8 - Fakt smůla od Jeffa Kinneyho.
Gregu Heffleymu ujíždí půda pod nohama. Jeho nejlepší kamarád Rowley Jefferson se na něj vybodnul a najít si nové kamarády bude fakt fuška. Aby obrátil štěstí na svou stranu, Greg se rozhodne, že zariskuje a nechá svá rozhodnutí na náhodě. Bude mít kliku, nebo se mu smůla bude lepit na paty až do konce života?

Ondřej Neff a Pán vzduchu. První část třísvazkového cyklu přivádí diplomata Mauklera a detektiva Fixe na stopu ďábelského spiknutí, chystaného nejbohatším mužem světa Virgilem Adrianem. Tento dědic Ocelového města by rád hrál roli spasitele světa, avšak zkušené pátrače nedokáže oklamat. Trilogií Tajemství pěti světadílů vrcholí ediční řada Jules Verne – Knihovna 21. století. Ondřej Neff tak uskutečnil dávný záměr Julese Verna napsat román, kde by se setkaly všechny jeho známé postavy.

První stříbrná kniha snů od Kerstin Gierové. Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou opravdu strašidelné. Ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci je to, že někteří o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!