Literární novinky - Dubnové novinky z Albatrosu

Literární novinky - Dubnové novinky z Albatrosu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Albatros Media přináší i v měsíci dubnu spoustu nových a především zajímavých knih.

Anna (Jaký bude rok 2082?) - Jostein Gaarder, Albatros Media

Anně je 16 let, baví ji přírodovědný kroužek a moc by chtěla vědět, jak bude vypadat svět v budoucnosti. To se jí vyplní – po gaarderovsku – prostřednictvím snu. Anna se ocitne v roce 2082 a zjistí, že svět budoucnosti vypadá docela jinak. Kam zmizel hmyz potřebný k opylování stromů, proč vyhynula některá zvířata? V knize najdou čtenáři řadu opakujících se motivů ze Sofiina světa. Místo filosofie a dějin myšlení se román zajímá o přírodu a ekologii. Jedná se o další knihu z díla autora Sofiina světa.

Jak velbloud potkal ťavu - Nerádová Mária, Albatros Media

Velbloud, nebo ťava? Lienka, nebo beruška? A odkud jde ta Marína – od cintorína? Čeština i slovenština ukrývají spoustu záludností, na které můžou děti při povídání s kamarády narazit. Právě pro ně je určen tento zábavný obrázkový česko-slovenský slovník. Najdete tu slova ze všech možných oblastí, takže už vás nic nepřekvapí! Ke knize je přibalené i zábavné pexeso.

David a Goliáš - Outsideři, odpadlíci a umění bojovat s obry - Malcolm Gladwell, Nakladatelství Bizbooks

Malcolm Gladwell ve své nejnovější knize zpochybňuje naše obvyklé vnímání toho, co je překážka a co naopak nevýhoda. Zároveň nabízí novou interpretaci faktů, co pro člověka znamená trpět dyslexií, chodit do prestižní školy, přijít v dětství o rodiče nebo čelit diskriminaci. Vychází z biblické legendy o Davidu a Goliášovi a zavede nás znovu na bitevní pole ve staré Palestině. Také ale na příbězích z nedávné doby ukazuje, jak mohou obyčejní lidé čelit Goliášům nejrůznějšího druhu. Jedná se o světový bestseller.

Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice - Lenka Požárová, Nakladatelství Motto

Autorka kuchařek vyráží do Střední Ameriky, kde v doprovodu neobyčejně charismatického obchodníka s kávou zažívá mnohá dobrodružství. Tento svižný příběh o ženě, která dělá věci jinak, než je obvyklé, oplývá mnoha dějovými zvraty a je popisován s nakažlivým humorem i chutí k jídlu.

Strážkyně pramene - Emmi Itäranta, Nakladatelství Plus

Jaké vzpomínky v sobě skrývá voda?

Po velké přírodní katastrofě vládne ve světě přísný vojenský režim a rychle docházejí zásoby vody. Zatajování a skrývání vodních zdrojů je trestným činem. Noria po svém otci převzala roli "mistra čaje", který vykonává tradiční čajový obřad. K tomu patří i povinnost střežit pramen čerstvé vody – a takové tajemství nevyhnutelně musí vést k potížím s přáteli i s úřady.

Aliance (trilogie Divergence) - Veronica Rothová, Albatros CooBoo

Nejočekávanější a nejvíce strhující kniha letošního roku! Tris a Tobias jsou opět spolu, ale společnost a systém, v kterém oba vyrůstali a kterému oba věřili, je v troskách. Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném – po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.

Já, písničkář 2 - Tomáš Klus, Albatros CooBoo

Máte rádi písničky Tomáše Kluse? Ve zbrusu novém zpěvníku Já, písničkář 2 najdete všechny písničky z nejnovějšího alba Proměnamě i z dvakrát platinové desky Racek. Ilustrovaný zpěvník s texty, notami a akordy potěší všechny muzikanty také svou praktickou kroužkovou vazbou. Stránky leží, dají se snadno otáčet a hraní tak pro vás bude prostě skvělé!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!