Literární novinky - Novinky z nakladatelství Host Brno

Literární novinky - Novinky z nakladatelství Host Brno

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tentokrát přinášíme novinky z nakladatelství Host Brno.

Klub osamělých srdcí - Liselotte a Søren Hammerovi

Vrchní kriminální komisař Konrad Simonsen se po infarktu vrací do kodaňského oddělení vražd. Všichni zde žijí vyšetřováním střelby ve škole, ale Simonsenovi je s ohledem na jeho zdraví přidělen bezvýznamný případ: přezkoumání smrti poštovního doručovatele Jørgena Kramera Nielsena, původně považované za nehodu. Při novém otevření případu se však zdá pravděpodobnější, že šlo o vraždu. Konrad Simonsen postupně získává další informace o Nielsenově životě a objeví souvislost s dávným případem mladé Angličanky Lucy. Než v roce 1969 zmizela, zřejmě pobývala se šesti dánskými studenty na chatě u moře. Setkání s Lucy ovlivnilo všechny členy Klubu osamělých srdcí, jak si studenti říkali, včetně Nielsena. Je na Konradu Simonsenovi, aby jejich dávné tajemství odhalil. Vyšetřování značně komplikuje nejen neochota bývalých členů klubu vracet se do minulosti, ale i to, že důležitý svědek, který by mohl objasnit mnohá tajemství Nielsenova života, je kněz vázaný zpovědním tajemstvím.

Zároveň s touto novou detektivkou vychází i druhé brožované vydání knihy Písečný muž od Larse Keplera.

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.

Druhého brožovaného vydání se dočkal i Jussi Adler-Olsen a jeho Složka 64.

Zneužívání, nátlak a týrání patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Některým z nich nabídl tamější život neomezenou moc, ale většině způsobil utrpení. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž se z ostrova podařilo dostat pryč. Alespoň si to myslela. Její případ se stane jedním z nejtěžších ve vyšetřování oddělení Q. Co ukrývá její minulost? Proč se na ostrov dostala? Kam zmizeli lidé z jejího okolí? A kdo za tím vším stojí? Tvrdohlaví asistenti Asad a Rose přinutí svého šéfa Carla Mørcka znovu otevřít starý případ. Brzy však zjišťují, že se jedná jen o malou součást něčeho mnohem většího. O nejhorší možné zneužívání moci, kterému stále není konec. Carl mezitím řeší své vlastní problémy — starý případ úmrtí z roku 1978, kdy se za záhadných okolností utopil Carlův strýc. Vyšetřování, jež bylo nakonec uzavřeno pro nedostatek důkazů, mělo dva hlavní podezřelé: bratrance Ronnyho a Carla Mørckovy. 

Knihy Jussiho Adlera-Olsena vycházejí v třiceti šesti jazycích. Jen v jeho rodném Dánsku se prodalo více než dva miliony výtisků a například v Německu prodej přesáhl tři a půl milionu knih.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!