Žlutý Pes chystá Stroj času, VOXEL debutové album a kapela Lesní zvěř právě vydala album Movable Feasts

Žlutý Pes chystá Stroj času, VOXEL debutové album a kapela Lesní zvěř právě vydala album Movable Feasts

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupina Žlutý Pes loni oslavila 35 let svého působení, aby s novým rokem vkročila do dejvického nahrávacího studia Faust Records. Výsledkem je album s názvem Stroj času, které kapela pokřtí v den vydání 30. dubna, na koncertě v pražském Lucerna Music Baru.

Album je výjimečné v tom, že jde o zlatý poklad kapely, songy, se kterými Žlutý Pes těšil své příznivce v osmdesátých letech, ale nikdy se neobjevily na hudebním nosiči, protože Žlutý Pes tehdy patřil spolu s Jasnou Pákou a Pražským výběrem mezi zakazované umělce. „Když nám osud dal konečně šanci, byli jsme už jinde“, vzpomíná frontman kapely Ondřej Hejma.

Autorsky se na repertoáru podílejí hlavně její někdejší zakladatelé - Hejma a Ivan Hlas. Radost si kapela udělala i třemi coververzemi (Bob Dylan, Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet). Album produkoval Luboš Malina, který na albu také hostuje s Druhou Trávou, na mixech se podíleli Steve Walsh a Lukáš Martinek.

Písničkář VOXEL připravil debutové album. Deska vyjde letos na jaře

Na české hudební scéně se Voxel pohybuje už několik let. Natočil úspěšné singly V síti, Hitmaker, Trip a Superstar, získal cenu televize Óčko, koncem loňského roku odehrál společnou šňůru s Adamem Mišíkem a Johnym Machettou a momentálně objíždí české kluby s populárními UDG. Fanoušky nabírá též na síti, třeba na facebooku jich má řádně přes 50 tisíc!

Vydání alba talentovaný zpěvák a skladatel několikrát odložil, až nyní je vše definitivně připraveno! K dispozici už je pilotní singl 5. song, pomalá písnička s vemlouvavým refrénem, kterou již lze zaregistrovat ve vysílání některých rádií.

Movable Feasts - Pohyblivé svátky je název nové strhující nahrávky kapely Lesní zvěř.

Electrojazzové seskupení v čele se zpěvákem Milošem Rejskem a kapelníkem Jirkou Hradilem pod dohledem producenta Dušana Neuwertha natočilo soustředěnou a energickou desku. Radostné tóny, divoké běsnění eklektických bicích a melancholická umíněnost orámovaná charakteristickým zpěvem. 

Druhé řadové album vzniklo po pěti letech od debutu Lesní zvěř a po čtrnácti letech existence kapely. Ta je od začátku stejná: základ tvoří trio Jura Hradil (Tata Bojs, exChorchestr, Umakart, Kašpárek v Rohlíku), Miloš Rejsek (exSwordfishtrombones, Voodooyoudo!) a Martin Čech (exChorchestr, exFruFru, projekty Pavla Fajta). Toto trio volně doplňuje trumpetista Marek Steyer. Album vznikalo tři roky a název Movable Feasts - Pohyblivé svátky vysvětluje Miloš Rejsek: „Pro mě je ta deska intimní, texty, i tím jak vznikala, každý z nás ji prožíval po svém a pro sebe, v různých setkáních, průnicích, spolu, sami, s Dušanem, doma, ve studiu, na koncertech. Proto i ten název. Movable Feasts jsou pohyblivé svátky. Nehrajeme mnoho, je to pro nás svátek. Víme, že ty písničky, tak jako my, někde, někdy budou, jen není jasné přesně kde a kdy.“ Hledat pro Lesní zvěř škatulku je stejně těžké, jako hledat podobnou kapelu v ČR. Muzikanti čerpají z indie scény všech stylů electro, jazz, drum'n'bass i psychedelie. Energická hudba, kde zpěv, hlukové plochy, smyčky živých nástrojů, trubka a bicí vystupují vůči klávesám jako rovnocenní partneři – slova nebo melodie mají stejnou váhu jako hudební plochy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!