Literární novinky - Muž z ostrova Lewis a první dětská nord krimi

Literární novinky - Muž z ostrova Lewis a první dětská nord krimi

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V rámci Velkého knižního čtvrtka vydává nakladatelství Host knihu Muž z ostrova Lewis od autora Petera Maye. Jedná se o druhý díl trilogie z ostrova Lewis.

V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy po několika strašných bodných a řezných ranách. Policie se zprvu domnívá, že se mladík stal obětí rituální vraždy před stovkami let, avšak vytetovaný obrázek Elvise Presleyho na mladíkově pravé paži odhalí, že se vražda musela stát mnohem později, ve druhé polovině dvacátého století.

Bývalý policejní detektiv Fin Macleod se mezitím vrací na svůj rodný ostrov. Rozešel se s manželkou, s životem v Edinburghu i s kariérou u policie a nyní se snaží obnovit staré vztahy a opravit zchátralý dům po svých rodičích. Avšak poté, co testy DNA prokážou příbuzenský vztah těla z bažiny a otce Finovy dětské lásky Marsaili Macdonaldové, je Finovi jasné, že jeho návrat domů bude trochu rušnější, než čekal. Tormod Macdonald, dnes již starý muž trpící demencí, celý život tvrdil, že je jedináček a že nemá žádné blízké příbuzné. A Fin zjistí, že Tormod měl dobrý důvod, proč v tomto ohledu lhát.

Norský spisovatel Jørn Lier Horst přichází s první nord krimi pro malé čtenáře s názvem Záhada mloka. Vydává nakladatelství Jota.

Ospalé lázeňské léto naruší jednoho dne šokující nález. Do akce vyráží desetiletá Cecílie, třináctiletý Leo, dvanáctiletá Une a jejich věrný doprovod, psík Egon. A pomůže jim i mluvící papoušek!

Cecílie bydlí se svým tátou v penzionu na břehu moře. Leo sem přijíždí se svou mámou, jež se v penzionu stává novou provozní. Une je pihovatá dcera rybáře, která v doprovodu psa Egona brázdí na své loďce vody zálivu. Ospalé lázeňské léto naruší jednoho dne šokující nález – při procházce objeví Cecílie na pláži mrtvého muže, kterého vyplavilo moře. Kdo je to? Proč se plavil bez záchranné vesty? Děti společně se psem se pouštějí do vlastního pátrání po všech záhadách, které s mrtvým mužem souvisejí. Čím dále ale pronikají do labyrintu záhad, tím více zjišťují, že vlastně nic neví.

Zároveň Vás nakladatelství Jota zve na dvě víkendové akce.

První z nich je Cestovatelská sobota v OC Letňany, která se koná již 22. března.

Akce se účastní:

Vladimír Plešinger – 12:00

Michal Vičar – 13:00

Petr Horký, Miroslav Náplava – 14:00

Ludmila Vítovcová – 15:00

Miloslav Stingl – 16:00

Těšit se můžete na autogramiády a besedy, promítání.

O týden později, v neděli 30. 3. pokřtí Miroslava Kuntzmannová svou novou knihu Kuchařka pod párou. Kmotrou bude moderátorka Marie Retková a těšit se můžete i na gastronomického specialistu Pavla Hlinku. Křest spojený s autogramiádou a ochutnávkou začíná ve 14 hodin v OC Letňany.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!