Literární novinky - Šik po Milánsku, Ve stínu černých ptáků, Jsme přece sestry a pozvánka na LiSTOVáNí

Literární novinky - Šik po Milánsku, Ve stínu černých ptáků, Jsme přece sestry a pozvánka na LiSTOVáNí

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Novinky z nakladatelství Jota a Host Brno

Ve stínu černých ptáků - Cat Wintersová, Nakladatelství Jota

Píše se rok 1918 a svět vypadá, jako by nastala apokalypsa. V kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Lidé se potulují po ulicích s rouškami přes obličej, aby odrazili útoky smrtící španělské chřipky, lodě s mladými vojáky míří přes oceán vstříc brutální válce, to vše vytváří atmosféru zmatku a strachu. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková sleduje, jak truchlící zoufale hledají útěchu v alkoholu a spiritistických seancích, ona sama ale na duchy nikdy nevěřila.Nakonec však není ušetřena ani ona a kvůli své bezútěšné zkušenosti je nucena přehodnotit dosavadní pohled na život a smrt. Její první láska - Stephen, který padl v zákopech kdesi ve Francii, se k ní vrací v podobě přízraku. Nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní černí ptáci. Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?

Šik po Milánsku - Fabiana Giacomotti, Nakladatelství Jota

Jak se žije, co se kupuje, kam a s kým se chodí ve městě italské módy a stylu?

Fabiana Giacomotti je novinářka, autorka knih o módě a zvycích. Jako pravá Miláňanka odhalí čtenáři rituály, místa i jazyk svého města; provede ho po obchodech, kde se oblékají mimo jiné módní stylisté (a nejedná se o obchody nejdražší), i po těch luxusních, kde nakupují hollywoodské hvězdy. Ukáže čtenáři vyhlášené bary a restaurace, kam člověk zajde, když (ne)chce být středem pozornosti. A nezapomene na vizážistu, ke kterému chodí „všechny“, ani na tajemná magická místa jako stvořená pro schůzku s novou láskou.

Dostane se též na tipy, kde si dát opravit kolo (v Miláně je to dopravní prostředek „par excellence“), nebo jak strávit bláznivou muzejní noc s potomky ve spacáku. Nechybí ani rada, jak uprchnout z města: k jezeru či k moři, na celý víkend, nebo na pouhé dopoledne…

Prostě průvodce plný fotografií a šarmantních obrázků, se kterým Milán nejen objevíte, ale především prožijete.

Jsme přece sestry - Anne Gesthuysenová, Nakladatelství Host

Tři sestry, tři životy, tři lásky — a portrét celého století. Anne Gesthuysenová napsala strhující knihu o svých úchvatných pratetách, které byly nuceny čelit předsudkům své doby.

Všechny tři se setkávají na oslavě stých narozenin jedné z nich — moralistky Gertrudy. Živelná Katty, kterou má Gertruda i v jejích čtyřiaosmdesáti letech sklony vychovávat, i klidná Paula, která jim musí dělat smírčího soudce, cítí, že už nezbývá moc času. Všem třem je společná stejná umíněnost i smysl pro humor a všechny tři trpí vrozenými problémy oběhového systému, které si samy léčí příliš silnou kávou a dobrou kořalkou — dokonce i teď, na Tellemannově statku plném dávných vzpomínek. Řešit na stará kolena sourozenecké spory a jitřit dávné rány není jednoduché. Sestry však zjišťují, že brát si svá tajemství s sebou do hrobu nechtějí a že nastal ten pravý čas začít si klást nepříjemné otázky.

Anne Gesthuysenová zajímavě proplétá současnost s minulostí; její kniha je ohňostrojem příběhů, které se odehrávají na pozadí celého dvacátého století, příběhů, které ukazují, že krev nejspíš opravdu není voda.

Na závěr jedna pozvánka. Nakladatelství Host zve na LiSTOVáNí s románem Dobrý proti severáku, které se na četné žádosti diváků v březnu a dubnu reprízuje ve více než dvaceti představeních po celé republice.

Představení bylo vyhodnoceno jako nejlepší za deset let existence projektu LiSTOVáNí. 

17.3. / 18.00 / Prostějov, Městské divadlo
17.3. / 20.30 / Olomouc, kino Metropol
24.3. / 18.00 / Písek, Sladovna
24.3. / 20.30 / Plzeň, Měšťanská beseda
28.3. / 18.00 / Slaný, Dividýlko Hejtmanský dvůr
28.3. / 20.00 / Zichovec, sál restaurace
1.4. / 18.00 / Čáslav, Ladus
1.4. / 20.00 / Havlíčkův Brod, kavárna U Notáře
2.4. / 20.00 / Ústí n.L. Svč.vědecká knihovna
14.4. / 18.00 / Šumperk, Městské divadlo
14.4. / 20.30 / Jeseník, hotel Slovan
15.4. / 17.00 / Český Těšín, čítárna Avion/Noiva
15.4. / 19.00 / Třinec, Divadelní sál ZUŠ
25.4. / 19.00 / Ostrava, klub Atlantik
25.4. / 21.00 / Frýdek-Místek, klub STOUN
29.4. / 17.00 / Semily, kino Jitřenka
29.4. / 18.30 / Lomnice n.P., zámecké sklepení
29.4. / 20.00 / Nová Paka, Novopacké sklepy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!