Literární novinky - Novinky z Euromedia Group

Literární novinky - Novinky z Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Společnost Euromedia Group chystá na třetí měsíc v tomto roce opět několik zajímavých knih.

Vraní dívka - ESB  - Erik Axl Sund, Nakladatelství Knižní Klub - Vychází 4.3.2014

Jak velkému utrpení dokáže člověk čelit nebo vystavit jiné, než sám přestane být lidskou bytostí a změní se v netvora? Jak může zklamání ovlivnit duši, osud, život? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová léčí dva klienty s příznaky mnohočetné poruchy osobnosti, dětského vojáka ze Sierry Leone a ženu s hlubokými traumaty z minulosti. Nikdo jim nenaslouchá. Kromě Sofie… Komisařka Jeanette Kihlbergová vyšetřuje případ mrtvého chlapce, jehož tělo nese známky mučení. Nikdo ho nepostrádá. Kromě Jeanette… Temný severský psychothriller jen pro silné povahy. První díl trilogie, která oblétla a zasáhla doslova celý svět (vychází ve 35 zemích).

Had a Hůl – ESB - Barbara Woodová, Nakladatelství Ikar - Vychází 25.3.2014

Sýrie, rok 1450 před Kristem. Lee, nejstarší dceři bohatého vinaře, bylo právě osmnáct let, a tak má nejvyšší čas se vdát. Nabídku k sňatku bohatého, ale krutého stavitele lodí Jótama však její otec odmítne, když zjistí, že v Jótamově rodině se dědí epilepsie. Rozzuřený takovou veřejnou potupou začne Jótam vydírat Leina otce - buď se za něj Lea provdá, nebo Jótam celou její rodinu zničí... Nová kniha jedné z celosvětově nejúspěšnějších autorek historických románů.

Soumrak Templářů – Hledání svatého kříže - Tony McMahon, Nakladatelství Knižní Klub - Vychází 6.3.2014

Román zavádí čtenáře do vzrušujícího období středověkých křížových výprav. O Vánocích roku 1144 bylo dobyto město Edessa, centrum prvního křižáckého státu. Přitom se do muslimských rukou dostal i vzácný relikviář s úlomkem dřeva z kříže, na němž zemřel Kristus. Anglický templář William z Mandevillu se po letech bojů ve Svaté zemi vrací do vlasti a dozvídá se, že jeho otec byl zabit při vzpouře proti králi Štěpánovi z Blois. Po mnoha peripetiích se William opět připojuje ke křížové výpravě a sehraje významnou úlohu při obléhání Lisabonu. Město nakonec padne, William získá zpět vzácnou relikvii a slavně přijíždí do Anglie. Podaří se mu uniknout z Toweru, kam ho dá uvrhnout zrádný bratr Geoffrey, a stává se novým hrabětem z Essexu.

Doplavat domů - Deborah Levy, Nakladatelství Odeon - Vychází 10.3.2014

Francouzská Riviéra, rodinka na dovolené. Osoby a obsazení: Joe je uznávaný básník, jeho manželka Isabel pracuje jako reportérka. Plus pubertální dcera plus dva rodinní přátelé. Tuhle idylku naruší neznámá dívka, která se jednou ráno koupe nahá v jejich bazénu. Kitty je výstřední, nevypočitatelná, možná duševně narušená mladá žena… Během jednoho týdne se životy všech obrátí naruby.

Smrtelné nebezpečí - Sandra Brown, Nakladatelství Ikar - Vychází 4.3.2014

Strhující thriller začíná děsivým okamžikem, kdy čtyřletá dcerka mladé vdovy Honor objeví na zahradě ležícího muže, z kterého se vyklube Lee Coburn, obviněný ze zabití sedmi lidí. Je nebezpečný, zoufalý a ozbrojený. Tvrdí Honor, že její zesnulý manžel vlastnil něco nesmírně cenného, co pro ni nyní představuje smrtelné nebezpečí. Honor brzy zjišťuje, že nemůže věřit ani lidem, které zná celý život. S Coburnem utíká před neznámou hrozbou a společně se pokoušejí rozplést síť zločineckých machinací.

Milenec snů - Sherrilyn Kenyonová, Nakladatelství Ikar - Vychází 17.3.2014

Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá - ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka... Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!