Literární novinky - Únorové novinky z Albatros Media

Literární novinky - Únorové novinky z Albatros Media

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Společnost Albatros Media, která se skládá z několika nakladatelství si připravila mnoho zajímavých novinek. Přinášíme souhrn těch nejzajímavějších.

Volání Kukačky - Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingové, Vychází: 2/20/2014

Světový bestseller! Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se supermodelka Lula Landryová zřítí z balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, policie dojde k závěru, že šlo o sebevraždu. Její bratr má však pochybnosti – aby zjistil pravdu o její smrti, najme si soukromého detektiva. Cormoran Strike je válečný veterán, který opustil službu v Afghánistánu po těžkém zranění. Během řešení případu proniká do světa vysoké módy a mediálních celebrit, londýnské smetánky, ale i spodiny.

Gabrielův Očistec - Sylvain Reynard, Již vyšlo

Po citovém pekle, kterým si museli projít, aby mohli být Gabriel Emerson a Julia Mitchellová spolu, si konečně užívají jeden druhého. Během romantické dovolené v Itálii Gabriel Julii zasvěcuje nejen do méně známých oblastí renesančního umění, ale i do tajů smyslového a tělesného potěšení. Po návratu do univerzitního prostředí se však štěstí změní v očistec a oba musí začít o svou lásku znovu bojovat – s žárlivým ex-partnerem, s univerzitními pravidly, s nepřejícími kolegy a studenty.

Archiv - Victoria Schwab, Vychází: 2/24/2014

Mrtvé tělo jako Historie. Každé tělo má svůj příběh. Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.

Lionel Aspo - Martin Amis, Vychází : 2/24/2014

Hlavním hrdinou nového románu Martina Amise je Lionel Aspo: agresivní, ale nepříliš úspěšný zločinec z londýnského předměstí Diston, je zároveň opatrovníkem svého osiřelého synovce Desmonda Pepperdinea. Divoký, zábavný a dráždivý Lionel Aspo je moderní pohádka a zároveň podivuhodný román o ne vždy normálních rodinných vztazích od jednoho z nejlepších anglických spisovatelů dneška.

Juliův vzestup - Daphne du Maurie, Již vyšlo

Julius Lévy pocházel z velmi chudých poměrů, ale už v dětství objevil moc peněz i svou schopnost je vydělat. Původně se měl stát rabínem, místo toho se však vydal na dobrodružnější a lákavější životní cestu: usiloval o lásku žen, slávu a bohatství. K dosažení toho, co si umínil, využil veškerou svou cílevědomost a sobectví, neváhal ani obětovat ženy, které miloval. Stal se z něj nejbohatší muž na světě, ale jeho bezcitnost a krutost ho předurčily k tragickému konci.

Geniální omyly: Od Darwina k Einsteinovi - Mario Livio, Již vyšlo

Každý z nás dělá chyby, nikdo není dokonalý. Dokonce ani někteří z největších géniů našich dějin, jak nám vypráví Mario Livio v tomto úžasném a čtivém příběhu o vědeckých chybách a průlomech. Charles Darwin, William Thomson (lord Kelvin), Linus Pauling, Fred Hoyle a Albert Einstein – těchto pět vědců rozšířilo naše znalosti o životě na Zemi, o evoluci Země samé a o evoluci vesmíru, navzdory anebo právě díky jejich chybám. Každý z nich zásadně ovlivnil svůj obor - ale každý z nich také někdy hrubě klopýtl.

Bella a Sebastian - Nicolas Vanier, Vychází: 2/24/2014

Píše se rok 1943. Vesničku v srdci Alp terorizují německé jednotky. Někteří obyvatelé se ale i přesto spojí a bojují… Zatímco krásná pekařka Angelina musí Němcům za každou cenu dodávat chleba, doktor Guillaume převádí přes hranice pronásledované židovské uprchlíky. Poručík Braun to ví a snaží se ho chytit při činu. Oba muži spolu navíc soupeří o Angelinu. Mezitím se celá vesnice snaží chytit tajemné zvíře, které jim dáví ovce. Sebastián se ale rozhodne, že „Bestii“, proti které se všichni spikli, ubrání a zachrání. Uprostřed nádherných, ale i děsivých hor se odehrává strhující drama o přátelství. Podaří se Sebastiánovi zvítězit nad lidskými předsudky?

Jak mít úspěšné dítě - Paul Tough, Již vyšlo

Jak je možné, že dítě pocházející z problémové a chudé rodiny může být v životě úspěšnější než dítě plně zajištěné a podporované? Co bychom v našich dětech měli povzbudit a rozvíjet? Je charakter důležitější než znalosti? A dá se na něm pracovat? Autor si klade provokativní otázky a brilantně na ně odpovídá, za pomoci nejnovějších vědeckých, a především psychologických poznatků. Titul ocení jak rodičové, tak pedagogové.

Albatros letos slaví již své 65. narozeniny. Více podrobností se dozvíte na odkazu níže.

www.albatrosmedia.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!