Literární novinky - Vychází Ostrov Kostí a několik historických publikací

Literární novinky - Vychází Ostrov Kostí a několik historických publikací

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na začátek musíme úvést jednu velice zajímavou knihu, která právě vyšla u nakladatelství Jota. Jedná se o historický román od Imogen Robertsonové s názvem Ostrov Kostí.
Minulost nezůstane pohřbena v zapomnění a žádný hřích nezůstane nepotrestán, když mrtví promluví.
Více informací o této knize se dozvíte již brzy v recenzi.

Služebníci zla (aneb Pohled do zákulisí nacistických tajných služeb)
Roman Cílek
Nakladatelství Čas
Dýka a plášť... Symbolické označení pro špionáž, kontrašpionáž a vyhraněnou formu skryté diplomacie a rafinovaných intrik. Vzdálena realitě je zjednodušená představa, že tajná fronta rozhodovala v době příprav na druhou světovou válku a pak i během ní o všem podstatném. Stejně nepravdivý by však byl i názor, že toto zákulisní a v mnohém dodnes nezmapované dění zůstalo zcela bez vlivu na vývoj událostí.
Známý spisovatel a publicista Roman Cílek nám v VIII. svazku Edice Český ČAS umožňuje nahlédnout za oponu nacistických tajných služeb.

Skrytá tvář českých dějin (aneb Mýty a realita osudových okamžiků)
Jan Bauer
Nakladatelství Čas
Jak můžeme odhalit skutečnou – tedy častou skrytou – tvář českých dějin, a to zejména těch starších, když i na události zcela nedávné nahlížejí jejich aktéři i svědci mnohdy zcela protichůdně? Lze bez výhrad věřit dávným kronikářům, nebo naopak považovat za univerzálně platnou tezi, že „dějiny píší vždy vítězové“?
Pravda obvykle bývá někde uprostřed – a Jan Bauer, známý spisovatel a publicista, se k ní v sedmém svazku Edice Český ČAS snaží přiblížit z různých stran a úhlů, vždy však formou zasvěcenou a čtivou.

Křest knihy Skrytá tvář českých dějin proběhne 13. února od 18 hodin v literární kavárně Mezi řádky, Štefánikova 40, Praha 5 . Vedle autora Jana Bauera knihu pokřtí psycholog a spisovatel Jan Cimický a herec Čestmír Řanda ml. Hudební doprovod Zuzana Ďurdinová a Josef Pepson Snětivý, uvádí Luboš Y. Koláček. Pořádá nakladatelství Čas.

Další křest se uskuteční 3. února od 20 hodin v kavárně Carpe Diem na Praze 3. Miloň Čepelka uvede své nové knihy A jestli neumřel… /a jiné povídky/ a Druhý mandel sonetů. Spisovatel a zakládající člen Divadla Járy Cimrmana představí své novinky v rámci koncertu Josefa Pepsona Snětivého Na vlnách tónů a slov. Pořádá nakladatelství Čas.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!