Literární novinky - Bliží se vydání očekávaného románu Volání Kukačky

Literární novinky - Bliží se vydání očekávaného románu Volání Kukačky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Vydání jednoho z nejočekávanějších titulů tohoto roku se pomalu blíží. Nakladatelství Plus si pro Vás na 20. února připravilo detektivní román Volání kukačky od Roberta Galbraitha. Již všichni určitě víte, jedná se o pseudonym populární stvořitelky Harryho Pottera, spisovatelku J.K.Rowlingovou. Světový bestseller vyjde s původní obálkou v překladu Ladislava Šenkyříka. Samozřejmě vyjde i jeho elektronická podoba a dokonce i vydání v Braillově slepeckém písmu.

Volání Kukačky je napínavý detektivní román, v němž se poprvé setkáváme s Cormoranem Strikem, neobyčejným a charismatickým soukromým detektivem, který svou originalitou najde mezi současnými detektivy jen stěží sobě rovného.

Příběh soukromého detektiva Cormorana Strika plně zapadá do tradice detektivních románů anglosaské školy a svým způsobem reflektuje i osud autorky, která například neváhá z pozice outsidera sžíravě si dobírat svět absurdního přepychu. J. K. Rowlingová patří k nejlepším současným autorkám mainstreamové literatury, což se neodvozuje z počtu prodaných výtisků (v této disciplíně dnes pravděpodobně nenajde na světě konkurenci), nýbrž z jejího literárního projevu, k jehož nejsilnějším stránkám lze počítat především výrazný smysl pro rytmus příběhu a napětí i schopnost s odstupem vnímat tragikomické prvky lidského života. Bylo mi ctí její nejnovější dílo překládat,“ uvedl Ladislav Šenkyřík po dokončení překladu.

Robert Galbraith – pseudonym J. K. Rowlingové – nyní dokončuje další případ Cormorana Strika, proto se můžeme těšit na pokračování, které bude jistě neméně čtenářsky vděčné jako Volání Kukačky. Pramen invence a literárního talentu stvořitelky Harryho Pottera se totiž očividně ani zdaleka nevyčerpal. Nakladatelství Plus očekává doručení rukopisu druhého dílu do konce tohoto roku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!