Literární novinky - Únorové novinky v Euromedia Group

Literární novinky - Únorové novinky v Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Stín Banyánu - Vaddey Ratnerová, Nakladatelství Ikar

Výjimečný debutový román Vaddey Ratnerové, autorky s nevšedním citem pro jazyk, o naději, síle dětské představivosti, lásky k příběhům i k životu samotnému, který se odehrává na pozadí jedné z nejtemnějších a nejbrutálnějších kapitol lidské historie. Píše se rok 1975 a pro sedmiletou Raami ze dne na den končí dětství. Její otec se za rozbřesku vrací ze své pravidelné procházky se zprávou o bojích, které právě zachvátily ulice Phnompenhu, hlavního města Kambodže. Chaos revoluce a následný teror záhy rozdrtí všechny představy, které doposud holčička o světě měla.

Annika Bengtzonová 3: Svědek - Líza Marklundová, Nakladatelství Knižní Klub

Ze stockholmského přístavu v noci zmizel náklad pašovaných cigaret, na molu zbyla jen mrtvá těla dvou neznámých mužů. Případ pochopitelně přitáhne pozornost médií včetně Večerníku, kam se po prožitém osobním traumatu vrátila Annika Bengtzonová, toužící získat zpět respekt i (sebe)důvěru.Třetí kriminální případ novinářky Anniky Bengtzonové z pera švédské bestselleristky Lizy Marklundové.

Nástroje smrti 4: Město padlých andělů - Cassandra Claerová, Nakladatelství Knižní Klub

A je tu opět úspěšná sága Nástroje Smrti. Zatímco byl zfilmován pouze první díl, knižně vychází již čtvrté pokračování.Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra.

Z jako Zelda - Therese Anne Fowler, Nakladatelství Odeon

Když „kráska z Jihu“ Zelda Sayre poprvé poznala Francise Scotta Fitzgeralda, bylo jí sladkých sedmnáct a on měl na sobě slušivou uniformu. Psal se rok 1918 a oba se do sebe okamžitě zamilovali. Staly se z nich vyhledávané celebrity, hvězdy večírků. Přicházelo však i vyčerpání, excesy, období bez peněz. Jejich manželství bylo spletí žárlivosti, zášti a vzájemného ubližování. Kým doopravdy Zelda byla kromě toho, že ji vnímáme jako manželku slavného – a později polozapomenutého – spisovatele?

Pořád se dívá - Chevy Stevensová, Nakladatelství Knižní Klub

Zbavuje pacienty nočních můr. Co si má ale počít s těmi svými? Na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny je doktorka Nadine Lavoie ve svém živlu. Ví, jak pomáhat lidem obnovit jejich rodiny a vztahy. Nijak zvlášť při tom však netouží přiblížit se vlastní minulosti: některé etapy jejího života působí jako černé díry. Poté co na klinice hospitalizují Heather Simeonovou po pokusu o sebevraždu, Nadine ochotně vyslechne pacientčin životní příběh – a zjistí, že se v mnohém podobá tomu jejímu. Děsivé vzpomínky na dětství jsou zpět. A nejen ony…
Mrazivý psychothriller od autorky úspěšných románů Stále nezvěstná (2011) a Nikdy nevíš (2012).

Sběratel očí - Sebastian Fitzek, Nakladatelství Knižní Klub

V Berlíně dochází k opakovaným vraždám malých dětí. Pachatel napřed usmrtí matku a poté odvleče do úkrytu dítě, které posléze nechá zemřít. Předtím mu navíc odstraní levé oko. Tentokrát úchylný sériový vrah, který si vysloužil přezdívku Sběratel očí, unesl devítiletá dvojčata Leu a Tobiáše a vyšetřovatelům předhodil časové ultimatum, do kterého lze děti najít. V opačném případě jim hrozí smrt udušením v úkrytu, kde ve stanovenou dobu dojde vzduch.
Důležitým vodítkem při pátrání se policii stávají vidiny minulosti slepé fyzioterapeutky, která tvrdí, že měla Sběratele očí ve své ordinaci.

Informace o dalších novinkách najdete na: http://www.euromedia.cz/edicniplan.php

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!