Literární novinky - Něco pro děti a zajímavé životopisy

Literární novinky - Něco pro děti a zajímavé životopisy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla s Kubou poznávali naši minulost

Autor: Kateřina Schwabíková, Nakladatelství Slovart

Velké množství dějově plných kreseb a čtivý, zábavný a srozumitelný text jsou hlavní přednosti knihy, která dětské čtenáře poutavým způsobem seznámí s naší historií. Hlavní hrdinové, sourozenci Běla a Kuba, se pomocí starobylého stroje času v muzeu dostanou do deseti historických období a zažijí...

Knihy a jejich lidé

Čtenářské životopisy, Editor Jiří Trávníček

Soubor třiatřiceti čtenářských životopisů lidí, kteří se sice nenacházejí v centru mediální pozornosti, ale o to více se podílejí na utváření knižní kultury v naší zemi. Editorovi se podařilo shromáždit mezi lety 2010 až 2013 pestrý vzorek lidí zabývajících se profesně knihami a nyní přináší jejich osobité vzpomínky a zajímavé osudy, nejen čtenářské, ale také profesní… ba i osobní.

Najdeme tu spisovatele (S. Monyová, J. H. Krchovský, A. Bajaja), nakladatele (F. Tomáš, J. Říha), překladatele (H. Stachová, J. Pelán), editory (M. Machovec, M. Jareš), knihkupce (P. Bouda, J. Kanzelsberger), ale i propagátory knihy a čtení (E. Katrušáková, J. Císař), literární kritiky a vědce (P. Voit, J. Med), knihovníky (L. Kurka, T. Řehák) atd.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!