Literární novinky - Novinky z nakladatelství Host Brno

Literární novinky - Novinky z nakladatelství Host Brno

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nakladatelství Host nezahálí a na začátku nového roku přináší informace o svých novinkách.

Připravovaný román americké spisovatelky Madeline Millerové vyjde v polovině ledna a ponese název Achilleova píseň. Autorka se v něm pokusí moderně zpracovat Trojskou válku.

Madeline Millerová vystudovala latinu a klasickou řečtinu na Brownově univerzitě, při studiu na Yaleově univerzitě se specializovala na adaptaci klasických textů do moderní podoby. Vzhledem k jejímu odbornému studiu se můžeme těšit na velice zajímavou a čtivou knihu.

Millerová zkombinovala vzdělanost s fantazií, aby přetvořila nejznámější válečný epos do svěžího, emocemi nabitého strhujícího příběhu

I další z novinek je rozhodně velice zajímavá. Kniha s názvem Slovo a text v historickém kontextu přináší analýzu novoročních projevů československých a českých prezidentů, prvomájových hesel, textů Rudého práva, publicistiky Jaroslava Durycha, Ladislava Jehličky a Karla Čapka, staročeské satiry, beletrie autorů 19. století či regionálních novin z přelomu 19. a 20. století.

Prostřednictvím dílčích témat a sond, které mají výrazně heuristický charakter, naznačuje možné cesty a přístup k jazyku, textu a sémantice v historickém kontextu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!