Literární novinky - Ruda z Ostravy, Kateřina Petrusová, Karel Václav Rais a Kristina Ohlssonová

Literární novinky - Ruda z Ostravy, Kateřina Petrusová, Karel Václav Rais a Kristina Ohlssonová

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nové knihy:

Ruda z Ostravy – Selebryta, Nakladatelství Fragment

Pokračování dva roky staré knihy Besceler je konečně na trhu. Zatímco v prvotině Ruda popsal svůj životní příběh od dětství do dospělosti, v knize s názvem Selebryta !!! se zaměřuje na období, kdy se stal opravdovou celebritou a postupně pronikl do zákulisí českého showbyznysu.

Prvotina s názvem Besceler !!! získala ocenění „nejúspěšnější novinka Nakladatelství Fragment za rok 2012“ a doposud se jí prodalo přes 9000 výtisků! Sám Ruda z Ostravy o první knize říká: „Jak říkám, všechno je pravda, jako že se Ruda z Ostravy jmenuju. S Brunem jsme se snažili dát dohromady hlavně knížku plnou srandy, ke které se každý rád vrací. Podle ohlasu fanoušků se nám povedla.“ Nyní uvádí na trh „dvojku“ s příznačným názvem Selebryta !!! a slibuje, že se čtenáři budou rozhodně skvěle bavit.

Kateřina Petrusová – S hlavou v oblacích (pejru), Nakladatelství Fragment

Kateřina Petrusová představila v přechozích dvou letech ve spolupráci s Nakladatelstvím Fragment již dva tituly. Zatímco se však děj Nebezpečné lásky a Nepřítele mého nepřítele odehrává v Americe, děj knihy S hlavou v oblacích (pejru) je situován do prostředí typického českého venkova a města.

Hlavní postavou je mladá kreativní ředitelka reklamní agentury, která se domnívá, že ji nemůže vůbec nic vykolejit. Stačí však malý okamžik a nečekaná náhoda změní její dosavadní život navždy. Co však může dospělou a racionálně uvažující mladou ženu přivézt k poznání, že je občas dobré své přesvědčení přehodnotit?

Karel Václav Rais – Povídky, Nakladatelství Host

Karel V. Rais se řadil na přelomu 19. a 20. století k nejčtenějším českým spisovatelům. K jeho oblibě vedly kromě úspěšného psychologického románu Kalibův zločin také povídky z českého venkova, které přinášely nezkreslený obraz života vesnického člověka tak, jak se s ním autor ve své učitelské práci setkával po dlouhou řadu let. Výbor, který uspořádal a k němuž komentář napsal Robert Adam, přináší reprezentativní průřez Raisovou tvorbou,v níž je důraz kladen na prostotu vyprávění a soucitný i kritický pohled na mezilidské vztahy. Idylický obraz venkova, jak byl do té doby čtenářům předkládán, se v jeho povídkách mění. Rais své čtenáře ale nešokuje ani neohromuje; jeho hrdinové — většinou starci a děti — hodnověrně zápasí o své místo v životě. Pořadatel vybral prózy, které dobou neztratily na účinnosti a dokáží oslovit i dnešního čtenáře.

Kristina Ohlssonová: Sedmikrásky, Nakladatelství Kniha Zlín

V bytě na stockholmském náměstí Odenplan je nalezen zastřelený kněz s manželkou. Zdá se, že oba spáchali sebevraždu, nejprve muž a po něm i jeho žena. V dopise na rozloučenou kněz vysvětluje, že poté, co si jeho dcera sáhla na život, nemohl dál žít.

Ali čeká v zamčeném bytě na zprávu. Z Iráku zmítaného násilnostmi utekl do Švédska, kde doufá v lepší budoucnost. Jediné, co po něm jeho dobrodinec požaduje, je jednoduchá protislužba. O jejich dohodě ale musí mlčet.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!