Balkánská filmová inventura

Adresa:

Vsetín, Svárov 1080

Termín: 20.10.2017 21.10.2017
Vstupné:

100 Kč (1 film) - 420 Kč (7 filmů)

20říj - 21říj celý den

Žánr: filmdramakomedie


Balkánská filmová inventura nabídne ve dnech 20. až 21. října ve vsetínském kině Vatra sedm distribučních filmových novinek ze zemí bývalé Jugoslávie, ale i z Rumunska a Bulharska. Pořadateli akce jsou společnost Dům kultury Vsetín a zapsaný spolek Filmový klub ve Vsetíně.

Filmů z balkánského regionu se v českých kinech mnoho neobjevuje, ale díky aktivitě některých distribučních společností se jejich počet v posledních letech zvyšuje. Ty nejzajímavější byly vybrány do dvoudenní přehlídky Balkánská filmová inventura.

Páteční program začíná už v 16:00 historickým dramatem Tovaryšstvo Ježíšovo, adaptací stejnojmenného románu českého spisovatele Jiřího Šotoly. Následujícím filmem je komorní snímek Navždy, který zachycuje dusnou atmosféru noční hádky manželského páru. Dramatem s kriminální zápletkou je film Tři dny v září a nakonec první den přehlídky uzavře tragikomické podobenství z Hotelu Evropa nazvané Smrt v Sarajevu.

Sobotní dopoledne v 9:30 hodin otevře hořká komedie Ústava, na které se podíleli i čeští producenti. V bulharsko-řecké koprodukci byl natočen film Glory, který líčí nečekané potíže a peripetie jednoho poctivého nálezce. Filmovou přehlídku zakončí Zkouška dospělosti, rumunský snímek, který získal Cenu za nejlepší režii na MFF v Cannes.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Balkánská filmová...

Villa MemoriesZlín (16.3 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.2 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.3 km)