Letošní ročník Zlín Film Festivalu se koná od čtvrtka 30. května do středy 5. června 2024 a návštěvníci se mohou již tradičně těšit na pestrou nabídku filmů pro děti a mládež, které zpravidla nikde jinde, než na festivalu není možné vidět. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, s pravidelnými besedami či náhodnými setkáními s filmovými hosty, s workshopy, s koncerty, s divadlem nebo letním kinem a dalšími akcemi, které dokreslí atmosféru festivalového Zlína. 

Šedesátý čtvrtý ročník nejstaršího a největšího festivalu filmů pro děti a mládež bude opět hlavně o skvělých filmech. A jejich nabídka bude i letos nepřeberná. Dramaturgové totiž zařadili do programu 293 filmů z 55 zemí světa, mezi nimiž ani letos nechybí tradiční evropské země jako Německo, Finsko či Francie. Zastoupeny jsou však i exotické krajiny, jako jsou Filipíny, Saudská Arábie, Ekvádor, Kypr nebo třeba Thajsko. Z hlediska zaměření rezonuje ve filmech hodně téma přátelství, ale nezapomíná se i na obvyklé příběhy o lásce, rodině, sportu, přírodě a fantazii. Ve filmech pro starší diváky se pak objevují témata národnostní, náboženské, kulturní či sexuální odlišnosti. 

Filmový i doprovodný program tradičně nabídne rodičům s dětmi, mladým lidem i dospělým návštěvníkům celou řadu možností, jak smysluplně trávit čas. Organizátoři se chtějí ještě více zaměřit na vytvoření atmosféry filmového festivalu v samotném srdci Zlína tak, aby návštěvníci cítili propojení filmových témat s akcemi doprovodného programu na každém kroku.

Více informací na www.zlinfest.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zlín Film Festival 2024

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)