Proměny Obchodního domu ve Zlíně

Adresa:

Zlín, Třída Tomáše Bati 21

Termín: 1.7.2017 31.8.2017
Vstupné:

0 Kč

1čvc - 31srp celý den

Žánr: výstavyfotografie


Jak se v průběhu let měnila podoba zlínského Obchodního domu, známého také jako Prior, a co mu přinese právě zahájená rekonstrukce?

To vše přiblíží zájemcům výstava fotografií a vizualizací, která je až do 31. srpna k vidění ve foyeru Krajského úřadu ve Zlíně. Obchodní dům od července prochází rekonstrukcí, která této 85 let staré baťovské dominantě Zlína vrátí původní vzhled a přinese novou, modernější náplň. Historii stavby představuje 15 velkoformátových fotografií, z nichž nejstarší pochází z roku 1931 a zachycuje obchodní dům ještě v době výstavby.

Další snímky mapují jeho proměny v baťovské a poté i socialistické éře až po nové tisíciletí. Raritou je snímek zachycující ruch v jídelně pro Baťovy zaměstnance z roku 1935 nebo fotografie výlohy s vystaveným zbožím z roku 1941.

Dalších 11 vizualizací pak přibližuje, do jaké podoby chce společnost Prior budovu uvést během rekonstrukce, která má být ukončena v létě příštího roku. Představují nejen návrhy exteriéru, ale i vnitřních prostor – podobu chystané obchodní pasáže, hotelovou restauraci i wellness centrum.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Proměny Obchodního...

Villa MemoriesZlín (5.8 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.4 km)