Zámecké letní kino – Pocta velikánům

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 12.8.2016
Vstupné:

25kč

12srpen sobota 20:30

Žánr: festivaldokument


V polovině prázdnin se na nádvoří zlínského zámku budou promítat známé filmy z produkce kudlovského studia. Zámecké letní kino připravili v rámci projektu Pocta velikánům – 80. výročí založení zlínských filmových ateliérů organizátoři Zlín Film Festivalu společně se Statutárním městem Zlín.

V pátek 12. srpna nabídne kino pod širým nebem divákům od 20.30 nejprve starou baťovskou reklamu, poté snímek Zdeňka Rozkopala Kouzelný svět Karla Zemana a především digitálně zrestaurovaný film Karla Zemana Baron Prášil z roku 1961  

V sobotu 13. srpna, se bude na zámeckém nádvoří od 20.30 opět promítat baťovská reklama, poté jedinečný dokument Filmové žně I z roku 1941 a hlavně film Josefa Pinkavy Kopretiny pro zámeckou paní z roku 1981.

Po oba dny bude návštěvníkům letního kina na zámku již v odpoledních hodinách k dispozici i nově zprovozněná zámecká kavárna včetně posezení na nádvoří. Mimořádně bude otevřená až do 20.30 také i interaktivní výstava Orbis Pictus Play Zlín, která byla letos v květnu do výstavních prostor zlínského zámku dlouhodobě instalována. 

Milovníkům historie zlínské filmové tvorby se v průběhu zámeckého letního kina představí i expozice Kabinet filmové historie, který se nově nachází v budově 28 areálu kudlovských ateliérů a je tvořená starou filmovou technikou, rekvizitami, dekoracemi, loutkami a dalšími zajímavými artefakty. 

Na zámku bude možné zakoupit také unikátní publikace o historii zlínského studia FA Kudlov 1 – Kudlovská stodola, kterou vydala společnost FILMFEST během letošního filmového festivalu jako první  díl ze zamýšlené pentalogie. Publikace pojednává o prvním údobí existence studia, letech 1936 až 1945.

Letní projekce začínají ve 20.30. Symbolické vstupné v ceně 25 korun bude v prodeji v den konání akce v průchodu na zámecké nádvoří. Místa se nedají rezervovat. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zámecké letní kino...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)